Antena 3 CNN Life 3 sfaturi utile pentru întreținerea și aranjarea hainelor

3 sfaturi utile pentru întreținerea și aranjarea hainelor

Shoppingul este una dintre activitățile preferate ale femeilor, iar achiziția produselor de vestimentație a devenit un hobby.

3 sfaturi utile pentru întreținerea și aranjarea hainelor
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Ian 2023   •   12:02

Atunci când ieși la cumpărături știi deja că trebuie să te îndrepți către cele mai recunoscute magazine pentru a te bucura și de calitate, pe lângă aspect. Dar cum îți faci hainele să reziste o perioadă îndelungată?

Iată câteva sfaturi pentru a purta, depozita și curăța corect hainele și pentru a prelungi durata de viață a articolelor tale preferate.

  1. Alege țesăturile potrivite

Decizia de a cumpăra produse de vestimentație este influențată de mai mulți factori precum vârsta, clima, ocazia la care le vei purta, venitul și ocupația ta. Fiecare articol de îmbrăcăminte se va uza în cele din urmă după purtări repetate și spălări frecvente, dar unele țesături sunt mai rezistente. Sunt persoane care preferă longevitatea fibrelor sintetice precum poliesterul, în timp ce alții aleg fibrele naturale precum bumbacul.

Din punctul de vedere al durabilității, materialele sintetice ar fi mai avantajoase, însă și cele compuse dintr-un singur tip de țesătură ca bumbacul sau lâna prezintă anumite calități. Chiar dacă s-ar putea să nu reziste spălărilor repetate, precum fibrele sintetice, fiind mai respirabile, vei transpira mai puțin, astfel încât nu trebuie să le speli atât de des.

Există și motive ecologice împotriva purtării poliesterului, precum protecția mediului. Prin procesul de curățare, acesta elimină microfibre care cauzează poluarea cu plastic a oceanelor. O a treia opțiune este să cumperi articole care amestecă bumbacul cu poliesterul pentru a face hainele mai rezistente.

  1. Caută cele mai eficiente metode de curățat și călcat

Pentru o curățare perfectă, înainte de introducerea rufelor în mașina de spălat, primul pas pe care trebuie să îl faci este să scapi de pete. Încearcă să utilizezi substanțe naturale pentru îndepărtarea petelor, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, sucul de lămâie, oțetul alb distilat, peroxidul de hidrogen, borax sau pudra de talc. Adăugarea de sare de masă obișnuită la spălat poate acționa, de asemenea, ca un abraziv ușor pentru petele mai dure.

Mașinile de spălat moderne sunt de obicei foarte eficiente și fac inutilă spălarea cu apă fierbinte care strică țesătura și o decolorează. De obicei, o spălare la o temperatură de 30°C este suficientă și vei economisi în acest fel și energie. Poate fi necesar să speli unele materiale la 60°C o dată pe lună, pentru a evita apariția microorganismelor, care dau hainelor un miros neplăcut. Optează pentru programul eco atunci când faci acest lucru. Ține cont că va trebui să verifici și eticheta fiecărui produs pentru a ști la ce temperaturi rezistă.

Pentru a-ți păstra hainele fresh o perioadă cât mai lungă spălatul frecvent nu este cea bună soluție. Un dispozitiv eficient și ușor de manevrat, precum un aparat de calcat vertical cu abur este tot ce ai nevoie. Utilizarea acestuia oferă hainelor tale un aspect proaspăt și îngrijit. Pe lângă funcția de călcare și netezire a țesăturilor delicate, peria cu abur reprezintă o modalitate excelentă de a îndepărta scamele și praful de pe articolele tale vestimentare preferate.

  1. Depozitează-ți lucrurile în mod corespunzător

După ce pliezi hainele pentru a le introduce în dulap, ar fi bine să le așezi într-o poziție verticală. În acest mod, le vei putea vedea pe toate atunci când deschizi dressingul. Experții spun că, atunci când depozitezi lucrurile pe verticală, ești mai puțin tentat să cumperi altele noi și devii mai conștient de consumul tău. Știi exact ce deții și unde se află.

De asemenea, este recomandat să ai toate produsele vestimentare într-un singur loc. Mulți oameni nu sunt conștienți de toate lucrurile pe care le dețin până nu le văd pe toate laolaltă. Hainele se mențin cel mai bine într-un mediu uscat, întunecat și răcoros. Păstrează articolele scumpe în saci speciali de bumbac pentru a preveni deteriorarea lor.

Prelungirea duratei de viață a hainelor este o necesitate pentru finanțele tale și este benefică și pentru mediu. Nu există nicio îndoială că, dacă vrei ca hainele tale să reziste cât mai mult posibil, îngrijirea lor este cel mai bun mod de a începe.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close