Antena 3 CNN Life Michael Schumacher, 30 de ani de la debutul în Formula 1. Netflix a lansat trailerul documentarului despre viața pilotului de curse

Michael Schumacher, 30 de ani de la debutul în Formula 1. Netflix a lansat trailerul documentarului despre viața pilotului de curse

Pe 25 august 1991 a debutat în Formula 1, pe circuitul de la Spa (Belgia), pilotul Michael Schumacher. S-a calificat direct de pe locul 7 pentru Jordan şi a câștigat poziţii la start, dar a fost nevoit să abandoneze după primul tur, din cauza unei defecţiuni la ambreiaj. A câştigat apoi 7 campionate mondiale, 91 de curse şi a ajuns de 155 de ori pe podium.

Michael Schumacher, 30 de ani de la debutul în Formula 1. Netflix a lansat trailerul documentarului despre viața pilotului de curse
Sursa foto: Captura Youtube/ Netflix
de Mia Lungu    |    26 Aug 2021   •   15:07

Miercuri, Netflix a lansat trailerul pentru documentarul intim SCHUMACHER, disponibil pe platformă din 15 septembrie.

„În această zi, acum 30 de ani, Michael Schumacher a condus în prima sa cursă de Formula 1, în Spa, Belgia. Astăzi, Netflix lansează trailerul oficial pentru SCHUMACHER, portretul suprem al sportivului care a obținut titlul mondial al Formula 1 de șapte ori, Michael Schumacher. 

Caracterizat de o pasiune nemuritoare, o muncă asiduă și o ambiție de neegalat, Schumacher a trecut rapid de la nou-venit la campion mondial - și în cele din urmă legendă a sportului. SCHUMACHER este singurul film pe deplin susținut de familia sa”, se arată în comunicatul celor de la Netflix. 

Documentarul SCHUMACHER prezintă interviuri rare şi imagini de arhivă în premieră, oferind un portret intim, dar şi critic al sportivului care a obţinut titlul mondial de şapte ori, potrivit Mediafax.

Documentarul explorează numeroasele faţete care l-au format şi l-au definit pe acest sportiv polivalent, parcurgând traseul ascensiunii lui ameţitoare într- un sport plin de adrenalină şi pericol, cu milioane de fani în întreaga lume.

Voinţa lui de fier şi puterea de a ieşi triumfător atunci când nimeni nu se aştepta l-au plasat pe Michael Schumacher în centrul atenţiei lumii întregi.

Jean Todt, ultimele detalii despre Michael Schumacher: ”Îl văd de două ori pe săptămână!”

Preşedintele FIA, Jean Todt, a declarat, în luna iunie, că îl vizitează de cel puțin două ori pe lună pe Michael Schumacher, care este în recuperare după accidentul grav suferit în 2013.

“Îl văd pe Michael cel puţin de două ori pe lună. Nu îl las în pace. Pe el, pe Corinna, familia... am avut atât de multe experiențe împreună... Frumusețea a ceea ce am trăit este parte din noi şi continuă”, a declarat Todt pentru Corriere della Serra.

În luna septembrie a anului trecut, președintele FIA declara că nu crede că sunt şanse ca fostul pilot să ajungă să fie în aceeaşi formă ca înainte de accident. “L-am văzut pe Michael săptămâna trecută. Se luptă. Dumnezeule, ştim că a suferit un accident teribil la schi, care i-a cauzat multe probleme. Dar el are alături o soţie extraordinară, îi are pe copii, are asistente şi tot ce îi putem dori este tot ce e mai bine pentru el şi pentru familia sa. Tot ce pot face eu este să le fiu aproape până când voi putea face ceva, iar apoi voi face acel lucru. Cred că acesta este maximum pentru el. Dacă sunt şanse să îl vedem cum era înainte de accident? Nu cred asta”, spunea Todt la acea vreme.

Jean Todt, care era director sportiv la Ferrari în perioada în care Schumacher a câștigat cinci din cele șapte titluri mondiale din carieră, este un apropiat al germanului.

La 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală.

Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat la 18 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

×
Parteneri
Horoscop 29 mai 2023. Gemenii au o idee de milioane
x close