Antena 3 CNN Life 4 idei practice pentru decorarea unui apartament

4 idei practice pentru decorarea unui apartament

Indiferent de mărimea sa, un apartament poate deveni un spațiu primitor și relaxant, în momentul în care designul, piesele de mobilier și cele decorative se află într-o armonie stilistică. Dacă locuiești într-un apartament la bloc, folosește-ți creativitatea pentru a crea o poveste în interiorul căminului.

4 idei practice pentru decorarea unui apartament
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2022   •   14:13

Pornind de la elemente simple, precum alegerea unor tablouri care să-ți reflecte personalitatea, la găsirea unui accesoriu statement pentru sufragerie sau a unui set de lumini ambientale, ai ocazia să-ți transformi casa într-un loc călduros. Pentru că acasă te întorci cu entuziasm după o zi lungă la birou sau îți petreci timpul liber în compania prietenilor dragi, am pregătit o serie de idei utile, pe care le poți integra în planul tău de renovare a locuinței.

Selectează piese funcționale pentru dormitor

Oricare ar fi conceptul decorativ, dormitorul trebuie să fie confortabil și funcțional în același timp. Astfel, te vei putea odihni într-un spațiu accesorizat armonios, în timp ce lucrurile și hainele tale sunt mereu aranjate și organizate cât mai practic.

Dacă apartamentul este amenajat într-un stil clasic și contemporan, un set pentru dormitor complet, format din mai multe corpuri interschimbabile, te ajută să modifici locul obiectelor de mobilier cu ușurință, atunci când simți că încăperea are nevoie de o schimbare. Pe lângă un pat comod, cu sertare pentru depozitare, un corp suspendat cu polițe incluse, poate fi o bună opțiune, mai ales în cazul locuințelor de mici dimensiuni.

Organizează o galerie de artă pe hol

De cele mai multe ori, pereții de pe hol sau din zona de acces în apartament nu se bucură de foarte multă atenție, deoarece accentul cade, deseori, către interiorul camerelor. În locul unui perete monocrom, ce zici de o mică galerie de artă?

Pentru a obține un efect dinamic, combină tablouri cu dimensiuni diferite și lasă un spațiu egal între fiecare. În ceea ce privește tema, ai libertatea de a selecționa orice subiect îți aduce plăcere: portrete de familie, elemente abstracte, flori, postere ale filmelor preferate sau citate motivaționale.

Integrează plantele în fiecare cameră

Unele dintre cele mai simple și accesibile piese pentru decorare sunt plantele. Pe lângă faptul că le poți poziționa în multe locuri, aduc o pată de culoare camerei. Spre exemplu, dacă ai un perete gol în bucătărie, montează o poliță din lemn, pe suprafața căreia vei așeza mai multe plante suculente, pe lângă alte piese decorative.

De asemenea, dacă ai parte de un apartament cu dimensiuni generoase, dedică florilor un întreg colț verde. Pe lângă factorul estetic, aceste elemente au un efect benefic pentru sănătate, îmbunătățesc productivitatea, memoria și nivelul de concentrare.

Una dintre tendințele care se păstrează în proiectele de amenajare interioară a băilor este designul biofilic. Un trend care își menține popularitatea datorită efectului vizual special, această abordare sprijină, în egală măsură, ideea de sustenabilitate.

Astfel, poziționează ghivecele cu flori în orice loc îți permite designul camerei: pe marginea căzii, pervazul geamului, rafturile pentru depozitare sau le poți agăța de un suport din lemn.

Alege o piesă de mobilier statement pentru sufragerie

Camera de zi se numără printre cele mai des vizitate încăperi din întreaga locuință, fiind locul ideal pentru întâlnirile cu prietenii sau jocurile interactive cu cei mici. Prin urmare, libertatea de mișcare, dată de un număr redus de obiecte de mobilier este o abordare inspirată.

Poți alege un singur actor principal pentru living: canapeaua. Cu proporții generoase, colorată într-o nuanță de bej, canapeaua poate fi decorată cu pături sau perne colorate, astfel încât, va atrage privirile celor din jur, lansând o invitație deschisă la distracție și voie bună.

Amenajarea unui apartament nu trebuie să devină o corvoadă. Din contră, ai șansa să împletești creativitatea și imaginația, pentru a crea un cămin în care te regăsești întotdeauna.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close