Antena 3 CNN Life 4 moduri prin care poți câștiga timp din activitățile pe care le faci zilnic

4 moduri prin care poți câștiga timp din activitățile pe care le faci zilnic

Criza de timp este boala secolului prezent, pentru că multă lume se plânge că timpul este prea puțin, iar activitățile tot mai multe.

4 moduri prin care poți câștiga timp din activitățile pe care le faci zilnic
de Georgiana Adam    |    26 Oct 2023   •   13:44

Cu toate astea, există câteva metode prin care poți să câștigi timp chiar din sarcinile pe care le faci zilnic. Dacă și tu ești în căutarea unor soluții, citește în continuare sfaturi care te pot ajuta:

1. Utilizează aplicațiile mobile pentru cumpărarea alimentelor

Te-ai întrebat cât timp îți iau cumpărăturile din supermarket pe care le faci săptămânal? Pe lângă timpul petrecut la cumpărarea produselor, adaugă și distanța acasă-magazin. Când tragi linie, pot fi chiar și câteva ore bune pe care le poți câștiga pentru tine, prin achiziționarea produselor din aplicațiile mobile ale supermarketurilor.

Avantajele sunt multiple:

  • te bucuri de aceleași produse și poți analiza lista ingredientelor din aplicație;
  • poți da comanda în drum spre muncă, cât aștepți autobuzul sau în timpul călătoriei;
  • ai posibilitatea să alegi ziua în care vrei să-ți fie livrate;
  • ajung direct acasă și scapi de timp pierdut și stres.

Astfel, pentru următoarea sesiune de cumpărături în supermarket, alege navigarea pe telefon și nu rafturile magazinelor.

2. Uită de timpul petrecut în mall

Plimbările din mall se pot întinde până la mai multe ore, chiar și atunci când vrei să intri doar pentru un singur produs. La final, când ai terminat cumpărăturile, realizezi că s-a scurs timp prețios, pe care îl puteai folosi în alte activități.

Cum poți evita situațiile de acest fel? Spre exemplu, poți să folosești și pentru haine aplicațiile mobile ale magazinelor online. Ai mai mult timp să te uiți la modele și să găsești produsele favorite, decât să le cauți în magazinele fizice. În plus, unele modele sunt exclusiv online, ceea ce reprezintă un alt beneficiu major. Nu îți face griji dacă nu îți vin mărimile, deoarece politica de retur este de obicei ușoară și poți ajunge în scurt timp la măsura potrivită.

Procedează la fel și în cazul cărților, dacă ești un pasionat al literaturii. Alege o librarie online unde găsești titlurile volumelor preferate atât în limba română, cât și în engleză, sau chiar și în mai multe limbi. Și uite așa câștigi mai mult timp de la o activitate pe care o faci recurent.

3. Limitează timpul petrecut în online

Probabil ți s-a întâmplat și ție ca după ce termini munca să te relaxezi puțin pe canapea, cu telefonul în mână. După ce ai vizualizat tot ce s-a petrecut în știrile mondene și ai verificat toate notificările de pe rețelele sociale, realizezi că acel puțin s-a transformat în două sau mai multe ore.

Pentru a nu mai ajunge în această situație, îți propunem două metode eficiente:

  • să folosești telefonul doar la anumite ore ale zilei, pe care ți le setezi în funcție de prioritățile din ziua respectivă,
  • să îți setezi o limită de timp pe care să o petreci pe telefon zilnic, iar mai apoi să setezi o notificare pe telefon când ai atins-o.

Sunt două metode simple, dar care te vor ajuta să conștientizezi timpul pe care îl aloci mediului online, uneori fără să-ți dai seama.

4. Setează o listă de activități zilnice

Dezorganizarea este inamicul productivității, iar la final de zi realizezi că nu ai făcut nimic din ce ți-ai dorit, tocmai pentru că ai fugit dintr-o parte în alta. Soluția la această problemă ar fi să-ți setezi o listă cu activitățile pe care vrei să le efectuezi într-o zi, chiar la începutul acesteia.

De asemenea, pe lângă descrierea lor, estimează și un timp pentru fiecare în parte, astfel încât să-ți dai seama câte ai putea face într-o zi. Când știi cum începi și termini o activitate, parcă altfel se scurge timpul, fiindcă nu te mai pierzi în sarcini și responsabilități.

Chiar dacă sunt metode simple, aplicațiile mobile, timpul redus în mall și în online, dar și efectuarea unei liste de activități, îți pot transforma ziua. La finalul ei, realizezi că ai timp mai mult, pe care să-l transformi în lucruri care contează pentru tine.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close