Antena 3 CNN Life 4 motive pentru care merită să investești într-o mașină de spălat vase

4 motive pentru care merită să investești într-o mașină de spălat vase

În aglomerația lumii moderne, confortul și eficiența sunt calități de bază pentru orice aparat electrocasnic, inclusiv în ceea ce privește mașina de spălat vase.

4 motive pentru care merită să investești într-o mașină de spălat vase
de Georgiana Adam    |    20 Noi 2023   •   13:46

Printre activitățile de zi cu zi, spălatul vaselor poate deveni o corvoadă care consumă timp inutil și care te împiedică să îți petreci timpul într-un mod mai plăcut. În acest context, investiția într-o mașină de spălat vase îți poate revoluționa rutina din bucătărie, transformând-o în curățenie fără efort și în vase impecabile. Iată patru motive pentru a investi într-o mașină de spălat vase.

1. Mai mult timp pentru tine și cei dragi

Ca mulți dintre noi, cu siguranță și tu ai un timp limitat, de-a lungul unei zile. Poate că ai o zi lungă de muncă sau multe alte sarcini casnice, care te aglomerează. După job și cina pregătită pentru cei dragi, spălatul vaselor probabil că este ultimul lucru pe care ți l-ai dori să-l faci.

Cu excepția cazului în care vasele au fost spălate după mesele anterioare, probabil că ai și chiuveta plină cu vase uscate, de peste zi. Un accesoriu de bucătărie precum masina de spalat vase te poate ajuta să economisești timp, pe care îl poți dedica pasiunilor sau timpului petrecut alături de prieteni și/sau familie.

Potrivit unui studiu din 2009, de la Universitatea din Bonn, pierdem aproximativ 60 de minute pe zi cu spălarea manuală a vaselor. Dacă alegi să folosești o mașină de spălat vase, aloci doar 9 minute pentru a încărca și descărca mașina cu vase. Astfel, vei economisi aproximativ 51 de minute pe zi. Cum durata unui ciclu de spălare este de 2-3 ore, în acest timp, vei putea petrece timp de calitate alături de cei dragi.

2. Economisești apă și curent electric

Același studiu menționat anterior mai precizează că spălarea la mână a vaselor consumă aproximativ 50 l de apă pe zi, în timp ce folosirea unei mașini de spălat vase consumă 11-15 litri de apă la un ciclu complet de spălare.

De asemenea, contrar mitului des întâlnit, că o mașină de spălat vase este un mare consumator de curent electric, se pare că un ciclu de spălare consumă de la 0,55 kWh (pentru o mașină de clasa A) la 11 kWh (clasa E).

3. Curățare profundă și igienică

Bureții de vase sunt un focar pentru E. coli și Salmonella, principalele bacterii care provoacă intoxicațiile alimentare. Spre deosebire de bureții pe care îi folosești pentru a spăla vasele manual, o mașină de spălat elimină bacteriile, prin expunerea la apă fierbinte. Dacă apa de la robinet ajunge la aproximativ 27,5 grade Celsius, cea de la mașina de spălat vase este încălzită până la 70 de grade Celsius. Astfel, se elimină până la 99,99% dintre bacterii, inclusiv Enterococcus faecium, Bovine Coronavirus și Murine Norovirus. Acest lucru este cu atât mai important dacă ai copii mici sau membri ai familiei cu alergii.

De asemenea, lasagna sau alte alimente pregătite de tine pot părea mai puțin apetisante, dacă trebuie să freci farfuriile timp de 5 minute. Mașina de spălat vase îndepărtează ușor petele greu de curățat, folosind sistemul de jet și presiune a apei. Totodată, la mașina de spălat vase se curăță eficient și paharele de vin sau biberoanele pentru cel mic, deoarece poate ajunge în fiecare colț al vaselor tale.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close