Antena 3 CNN Life 4 strategii eficiente care te pot ajuta să obții un profit mai mare pe bursă 

4 strategii eficiente care te pot ajuta să obții un profit mai mare pe bursă 

Investițiile pe bursă îți pot aduce randamente considerabile atunci când folosești strategii eficiente și potrivite obiectivelor financiare pe care ți le-ai propus.

4 strategii eficiente care te pot ajuta să obții un profit mai mare pe bursă 
de Georgiana Adam    |    26 Mar 2024   •   15:18

Totuși, alegerea și implementarea strategiilor pot fi dificile, dată fiind volatilitatea piețelor și numeroșii factori care influențează performanța investițiilor. De aceea, este important să te documentezi foarte bine asupra potențialelor metode pe care le poți folosi.

Descoperă, în cele ce urmează, 4 exemple pe care să le ai în vedere, indiferent de perioada de timp pe care ai alocat-o îndeplinirii obiectivelor tale financiare.

1.Carry trade

Carry trade este o strategie potrivită pentru investitorii cu viziune pe termen lung, care implică investirea într-o monedă cu dobândă mai mare și împrumutarea unei alte monede cu dobândă mai mică, pentru a profita de diferența dintre ratele dobânzii. Dacă în strategiile tale diferența dintre ceea ce plătești și ceea ce primești este pozitivă, atunci ești eligibil pentru puncte swap pozitive.

Pentru că toate valutele sunt tranzacționate în perechi, o practică utilă care să te ajute să îți crești profitul este cea de a alege o pereche în trend, cu cea mai mare diferență între ratele de dobândă. De asemenea, un alt lucru pe care îl poți face este să evaluezi riscul și să decizi punctul de setare al ordinului stop loss.

2.Diversificarea portofoliului

O altă strategie potrivită pentru investitorii cu viziune pe termen lung, dar și pentru cei care doresc randamente într-un timp scurt, este diversificarea portofoliului. Aceasta ajută la reducerea riscului total al investițiilor prin distribuirea capitalului în mai multe active și clase de active.

Concret, diversificarea portofoliului îți permite să beneficiezi de oportunitățile de creștere în mai multe domenii. De exemplu, în timp ce o anumită industrie poate avea performanțe slabe într-un anumit moment, alte industrii pot înregistra creștere, ceea ce contribuie la echilibrarea randamentului global al portofoliului tău.

3.Tranzacționarea pe termen lung

Această abordare se concentrează pe investiții pe termen lung în active și companii cu potențial de creștere și valoare pe termen lung. Totuși, pentru ca această strategie să fie cât mai eficientă, caută companii cu cu istoric și perspective solide de afaceri și management competent, care pot genera creștere constantă și sustenabilă în timp.

Chiar dacă aceste lucruri nu îți pot oferi un profit garantat, ele te pot ajuta să-ți creezi un fundament solid pentru investiții și să anticipezi mai bine evoluția companiilor în care investești.

4.Tranzacționarea pe termen scurt

Dacă îți dorești un profit mai mare pe termen scurt, este important să știi că și tranzacționarea pe termen scurt te poate ajuta în acest sens, chiar dacă, în general, necesită mai mult efort decât tranzacționarea pe termen lung.

Aceasta se concentrează pe obținerea de profit de pe urma mișcărilor de preț pe termen scurt, care pot fi cauzate de diverși factori, și implică de obicei utilizarea stop-loss-urilor și a obiectivelor de profit stricte pentru a gestiona riscul.  

Totuși, chiar dacă profitul obținut prin această strategie poate fi unul considerabil, există și riscuri mai mari de pierdere. Pentru a le minimiza, stabilește niveluri precise de intrare și ieșire dintr-o poziție, care să limiteze pierderile în cazul în care piața se mișcă împotriva ta.

Concluzionând, strategiile prezentate în acest articol pot fi eficiente pentru investitori, însă este esențial să înțelegi că nu există o strategie unică care să se potrivească tuturor și că succesul pe piața de capital poate fi influențat de o varietate de factori, inclusiv cunoștințele, experiența și toleranța la riscuri.

Așadar, prin educație continuă, disciplină și adaptabilitate la schimbările de pe piață, ai posibilitatea de a-ți optimiza șansele de a obține un profit mai mare și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen scurt și lung.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close