Antena 3 CNN Life 5 greşeli de evitat iarna pentru mai multă energie

5 greşeli de evitat iarna pentru mai multă energie

Anotimpul rece poate fi considerat o perioadă dificilă pentru organism, deoarece acesta este nevoit să se adapteze mai multor schimbări, precum frigul și întunericul.

5 greşeli de evitat iarna pentru mai multă energie
de Georgiana Adam    |    22 Noi 2023   •   14:56

Dacă ai mai puțină energie, poți pierde din vedere anumite aspecte. Vezi care sunt 5 dintre greșelile comune pe timp de iarnă și cum le poți evita.

1. Nu porți haine călduroase

Poate te gândești că iarna nu vei avea o ținută rafinată precum cea din restul anului. Cu toate acestea, chiar și atunci când porți haine călduroase, poți combina atât rafinamentul, cât și confortul termic. Optează pentru piese călduroase, din lână sau cașmir, cu modele deosebite, pentru a te simți elegantă. De exemplu, doamnele pot alege un pulover tricotat, cu motive de inspirație Aspen sau cu broderie de la Ermanno Scervino.

Pentru un aer chic și a te proteja complet în zilele reci, întregește-ți lookul cu un fular, căciulă și mănuși. În schimb, dacă te împaci cu frigul, poartă mai multe straturi de haine, precum un tricou și un pulover cu nasturi, alături de un palton cu vestă detașabilă, pe care o poți da jos ușor dacă îți este prea cald.

2. Nu faci constant mișcare

Chiar dacă iarna ai mai puțină energie și nu ai dorința de a face sport, fă mișcare de câteva ori pe săptămână. Ai la îndemână exerciții pe care le poți face în casă sau la sală, unde poți încerca și înotul. Dacă vremea îți permite, alege să alergi, deoarece acest lucru poate să-ți îmbunătățească sistemul imunitar. Totodată, pe timpul iernii, te poți bucura de mai multe sporturi sau activități specifice acestei perioade, cum ar fi patinajul, drumeția prin zăpadă sau schiatul.

3. Nu aplici cremă cu factor SPF

Foloseşte cremă cu protecṭie solară indiferent de anotimp, cu factor de protecție de minimum 30 SPF, pentru a îngriji tenul, gâtul şi mâinile. Iar un balsam de buze hidratant, cu protecție solară, le va proteja și de frig. Cum zăpada reflectă lumina soarelui, ia în calcul şi o pereche de ochelari de soare, cu protecție anti-aburire.

În plus, îngrijește-ți corespunzător pielea, mai ales dacă iarna aceasta devine uscată și iritată și aplică o cremă hidratantă după baie. Totodată, dacă ai tenul sensibil, înlocuiește și spală periodic căciula și eșarfa cu un detergent blând, pentru a preveni iritațiile.

4. Nu acorzi atenție alimentației

Probabil că în perioada rece ești tentat să acorzi mai puțină atenție alimentației. Dar pentru un stil de viață sănătos, ai nevoie de mese echilibrate, care să conțină carne, legume, nuci,  semințe și fructe. Evită dulciurile și produsele procesate, inclusiv pe cele tip fast-food, și nu mânca între mese.

Apa este vitală pentru organism, indiferent de sezon. Hidratează-te corespunzător și bea cel puțin un pahar cu apă la fiecare oră. Evită alcoolul, iar dacă simți nevoia să te încălzești, bea un ceai sau o limonadă caldă.

5. Nu încălzești corespunzător casa

După o zi friguroasă, probabil că doar vrei să stai la căldură atunci când ajungi acasă. Dar ține  cont că iarna ești predispus la un somn îndelungat, deoarece organismul secretă mai multă melatonină. De aceea, temperatura recomandată pentru locuință este undeva între 18-22 de grade. În ceea ce privește dormitorul, aici încălzește mai puțin față de restul camerelor, pentru a avea un somn odihnitor. În plus, ia în calcul un umidificator, pentru a menține un nivel adecvat de umiditate de 30-50%. Acest lucru previne atât deshidratarea pielii, cât și uscarea căilor respiratorii.

Iarna poate fi anotimpul în care simți nevoia de protecție suplimentară. Cu toate acestea, anumite greșeli te pot lăsa fără energie și motivație. Însă, cu ceva atenție, poți evita aceste lucruri pentru a te simți plin de viață, chiar și atunci când vremea este mai puțin prietenoasă. Tu ce sfaturi ai pentru o iarnă plină de vigoare?

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close