Antena 3 CNN Life 5 obiecte care dau un plus de unicitate și rafinament casei tale

5 obiecte care dau un plus de unicitate și rafinament casei tale

Fie că urmeză să te muți la casă nouă sau dorești o schimbare în casa ta, amenajările interioare îți pot părea complicate deoarece există o gamă foarte variată de mobilier și decorațiuni din care poți alege.

5 obiecte care dau un plus de unicitate și rafinament casei tale
de Georgiana Adam    |    20 Sep 2023   •   15:54

Dacă nu știi care sunt acele detalii care fac diferența, venim în ajutorul tău cu 5 sugestii pe care le poți implementa simplu și rapid.

Corpuri de iluminat pentru o atmosferă confortabilă și relaxantă

Poate că iluminatul nu este primul lucru la care îți zboară gândul atunci când vrei să amenajezi o cameră, dar are un impact foarte mare asupra rezultatului final. Modul în care o încăpere este luminată îți poate schimba total starea atunci când stai în acea cameră. Lumina caldă difuză, spre exemplu, îți oferă o stare de liniște și calm, fiind ideală pentru o seară în care vrei să te relaxezi. Lumina neutră te ajută dacă vrei să lucrezi sau să faci alte activități ce pot duce la oboseala ochilor.

Pentru a avea un echilibru, îți recomandăm să implementezi ambele variante. Pentru iluminatul principal orientează-te cătrelustre moderne cu design în concordanță cu stilul camerei. Adițional, poți achiziționa una sau două lămpi pentru lumină ambientală. Poți instala de asemenea și benzi LED pentru o atmosferă cozy.

Fotolii tip bean bag

După o zi grea, un fotoliu din puf este elementul perfect pentru o relaxare totală. Avantajul lui este că se pliază pe forma corpului și îți oferă o senzație suplimentară de confort. Unele modele vin cu husă detașabilă ce poate fi dusă la o curățătorie profesională sau chiar spălată acasă. Aceste fotolii pot fi confecționate din material textil sau piele ecologică și sunt disponibile pe foarte multe culori.

Riflaj decorativ

Riflajele decorative sunt tot mai populare și folosite în multe proiecte de design interior. Sunt versatile și pot fi montate în mai multe moduri: pe un perete întreg, pe jumătate de perete sau chiar pe un stâlp de susținere. Pe lângă rolul estetic, aceste panouri au și un rol funcțional, acela de a reduce semnificativ zgomotul. Sunt confecționate din lamele de MDF și lipite pe un panou din fetru acustic.

O altă variantă este montarea unui panou riflat pe post de perete despărțitor. Acesta este extrem de versatil și poate fi amplasat în orice cameră.

Tablouri decorative

În trecut, tablourile erau foarte des întâlnite în casele oamenilor. Acum există mai multe tipuri de tablouri decorative realizate de artiști plastici sau confecționate industrial. Se poartă modelele abstracte în culori vii, cu inserții aurii sau argintii, modele tip marmură sau modele cu motive din natură.

Seturile de tablouri sunt de asemenea deosebite. Un set este format din 3 sau 5 pânze de dimensiuni diferite, pictura continuându-se de la un tablou la altul, alcătuind un tot unitar.

Dacă ai înclinații artistice și îți place să pictezi, vei adora tablourile pe numere. Oferta este foarte variată și poți alege o imagine care să te încânte: peisaj din natură, animale, modele abstracte, portrete etc. Dacă totuși nu găsești tabloul perfect, îl poți personaliza cu imaginea dorită de tine.

Șemineu

Șemineul este un simbol al eleganței și se potrivește de minune atât într-un decor clasic, cât și într-unul modern. Dacă stilul casei este clasic sau rustic, atunci un șemineu din cărămidă este alegerea ideală. Pentru un look mai modern, există șeminee cu pereți din sticlă sau șeminee centrale suspendate. Iarna, cu siguranță că un șemineu va fi atracția principală a livingului.

Orice tip de design interior poate include aceste elemente de decor, întrucât oferă un plus de unicitate și bun-gust. Alege-le pe cele care te reprezintă și care își găsesc cel mai bine locul în casa ta și bucură-te de o atmosferă plăcută și relaxantă.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close