Antena 3 CNN Life 5 reparații ale mașinii pe care le poți face acasă

5 reparații ale mașinii pe care le poți face acasă

Există un mit care circulă printre pasionații de mașini, conform căruia peste 80% din serviciile de reparații auto care se fac într-un atelier pot fi efectuate de fapt în propriul garaj. Dar este într-adevăr un mit?

5 reparații ale mașinii pe care le poți face acasă
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2022   •   14:04

Cu un set temeinic de cunoștințe și tu poți face unele reparații chiar la tine acasă!

  1. Înlocuirea plăcuțelor de frână

Auzi sunete de scârțâit sau de măcinare de la frâne și știi că trebuie să înlocuiești plăcuțele și rotoarele de frână. Dar nu vrei să petreci 30 de minute conducând până la atelierul de reparații, să aștepți acolo 3 ore și apoi să conduci tot drumul până acasă.

Tot ce ai nevoie pentru a efectua această reparație la domiciliul tău este un cric de podea pentru mașină, suporturi de cric, prize, chei, materiale de curățare, un cititor de coduri, un pistol cu impact și plăcuțele și rotoarele de frână noi.

  1. Înlocuirea alternatorului sau a electromotorului

Mașina ta nu pornește, bateria este nouă și funcționează bine și știi că alternatorul sau motorul de pornire trebuie înlocuit. Dar îți este teamă să comanzi rampa de remorcare și ți-ai dori să îl înlocuiești chiar în garajul tău sau pe aleea ta, cât mai curând posibil, astfel încât să îți poți pune mașina în funcțiune din nou.

Pentru a efectua acest serviciu la domiciliul tău, tot ceea ce ai nevoie sunt prize, chei, cricuri de podea, suporturi pentru cricuri, pistol cu impact și alternatorul și/sau motorul de pornire de schimb, pe care le poți găsi căutând pe internet la categoriile de anunturi de piese electrice auto. Timpul necesar, în mod normal, pentru a finaliza oricare dintre aceste servicii variază de la o oră la patru ore, în funcție de mașină și de locul în care producătorul auto a plasat componenta.

  1. Inspecția de bază a mașinii

Nu știi exact ce se întâmplă cu mașina ta... Știi doar că ceva nu este în regulă sau că auzi un sunet ciudat. Ai nevoie de o inspecție auto, dar nu vrei să plătești o remorcare sau să conduci un vehicul potențial periculos până la atelier.

Pentru a efectua acest serviciu la tine acasă, este necesar un set complet de unelte și un scaner de diagnosticare. De obicei, acest serviciu durează maxim o oră pentru a fi finalizat. Acesta presupune ca tu să evaluezi împrejurimile vehiculului, să îl testezi pentru a-l înțelege mai bine și să verifici componentele sale pentru a identifica cauza principală a problemei.

  1. Schimbul de ulei și al filtrelor

Viața ta este ocupată, reglajele filtrelor și schimburile de ulei sunt enervante și vrei ca cineva să se ocupe de această corvoadă pentru tine fără ca tu să depui vreun efort. Însă e mult mai simplu decât crezi!

Pentru a efectua acest serviciu la domiciliul tău, ai nevoie de un set complet de scule și uleiul de schimb, precum și filtrele ce pot fi înlocuite. Această lucrare variază de obicei de la o oră la trei ore, depinzând de câte elemente trebuie înlocuite, în funcție de programul de întreținere al vehiculului tău.

  1. Schimbarea sezonieră a jantelor

De 2 ori pe an, chiar înainte și după iarnă, trebuie să îți schimbi anvelopele din cele pentru vară în cele de iarnă și viceversa. Dar este atât de enervant să trebuiască să ridici cele 4 jante, să le strângi și să le pui în mașină, să mergi la centrul de service, să le schimbi, să conduci înapoi acasă și să le pui înapoi în garaj. Întreaga dimineață este pierdută și ești obosit.

Tot ceea ce ai nevoie pentru a efectua acest serviciu la tine acasă sunt doar prezoanele, cheile, levierul (sau pistolul cu impact), cricul de podea și suporturile pentru cric.

Atenție, în cazul în care nu știi cum să efectuezi aceste operațiuni sau mașina are avarii serioase, îți recomandăm să vizitezi un service auto și să apelezi la ajutor din partea mecanicilor specialiști!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close