Antena 3 CNN Life 6 iunie 2022. Semnificația zilei - 666, numărul Antihristului și apocalipsei

6 iunie 2022. Semnificația zilei - 666, numărul Antihristului și apocalipsei

Ziua de 6 iunie se traduce anul acesta prin „666”, numărul asociat cu Antihristul și apocalipsa. Apocalipsa, ultima carte a Noului Testament, descrie ascensiunea unui Antihrist care înrobește toată omenirea, cu excepția celor care pleacă în rai.

6 iunie 2022. Semnificația zilei - 666, numărul Antihristului și apocalipsei
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2022   •   12:06

În loc de avertismente îngrozitoare, un val de scepticism se crește în legătură cu data despre care laicii și bisericile spun că a fost deturnată de producătorii de filme, editorii de cărți și promotorii muzicii rock.

"Este marketing, marketing, marketing", a spus Bob Thompson, profesor de cultură pop la Universitatea Syracuse din New York.

Noțiunea de 666 ca sinonimă cu generația lui Satan în conștiința publică a fost lansată acum 30 de ani.

O mare parte din clerici, însă, sunt de acord că 6-6-6 nu are nimic de-a face cu avertismentul din Cartea Apocalipsei din Biblie care ar spune că "numărul fiarei" este 666.

"Numerele sunt doar numere", a spus Peter Gilmore, marele preot al Bisericii lui Satan, care a fost fondată în San Francisco în 1966. "Și 6 iunie este doar o zi ca oricare alta". 

Sataniștii, care se bucură de individualism și plăceri pământești, sunt "amuzați de creștinii care se tem în mod superstițios de acest număr, precum și de dată", a spus Gilmore, potrivit unei publicații americane.

Apocalipsa, ultima carte a Noului Testament, descrie ascensiunea unui Antihrist care înrobește toată omenirea, cu excepția celor care pleacă în rai.

Fascinația față de numărul diavolului a determinat exerciții nesfârșite de gematrie, numărarea unui echivalent numeric pentru fiecare literă dintr-un cuvânt sau dintr-un nume. În funcție de schema de numerotare, oamenii au făcut ca Hitler, Kissinger și New York să adune până la 666, iar numărarea literelor din prenumele, numele și numele de familie ale lui Ronald Wilson Reagan, fost președinte al SUA, dă, de asemenea, trei de șase.

×
Subiecte în articol: Antihristul apocalipsa semnificația
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close