Antena 3 CNN Life 9 rețete inedite pentru aperitive

9 rețete inedite pentru aperitive

Mâncărurile super ușoare sunt modul perfect de a începe o petrecere. Dacă ești în căutarea celor mai bune rețete de aperitive pentru o petrecere, ai ajuns la locul potrivit.

9 rețete inedite pentru aperitive
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2023   •   11:59

Nu este nevoie de furculițe sau de linguri pentru aceste mâncăruri de petrecere ușor de servit, așa că poți curăța masa în cel mai scurt timp. Toată lumea iubește chipsurile și sosurile, tartinele calde, aperitivele ușor de luat cu mâna și chiar și salatele cu o singură îmbucătură pot fi combinate pentru a pregăti masa perfectă. Îți vor plăcea atât de mult aceste mâncăruri ușoare, încât s-ar putea chiar să sari peste desert. Vei găsi aici ceva pentru fiecare petrecere și fiecare ocazie!

Pachețele de brie, sparanghel și prosciutto

O foaie de patiserie pufoasă și unsuroasă este umplută cu prosciutto, sparanghel și brie înainte de a fi unsă cu unt sărat cu miere în această rețetă simplă, dar satisfăcătoare. Gata în mai puțin de o oră, aceste pachețele se pot servi ca aperitive de Pasti și vor aduce fantezia la petrecere!

Mingiuțe de brânză

Aceste bucățele ușoare sunt perfecte pentru orice ocazie. Adorăm cum arată, dar nu ezitați să le lăsați mai plate dacă preferați să le puneți deasupra biscuiților. Dacă le pregătiți cu o seară înainte, dați-le la frigider până cu o oră înainte de servire, apoi scoateți-le din frigider și lăsați-le să ajungă la temperatura camerei.

Bruschetta cu mazăre

Pur și simplu, amestecați mazărea din conservă cu verdeață crudă tocată, ardei gras, ceapă verde și usturoi și amestecați cu o vinegretă de cidru de mere. Adunați amestecul pe felii de baghetă prăjită și acoperiți-l cu carne de porc crocantă și afumată pentru a completa acest aperitiv care poate fi împărțit.

Rulouri de șuncă și brânză

Aceste rulouri cu șuncă și brânză sunt ușor de făcut folosind aluatul de rulouri cumpărat din magazin. Sunt pline de brânză topită și de șuncă dulce-sărată, acoperite cu pătrunjel proaspăt și semințe de mac prăjite pentru o textură și o aromă pe care o vei îndrăgi atât tu, cât și oaspeții tăi.

Ciuperci umplute

Ciupercile champignon sau babybell sunt umplute cu pesmet cu usturoi, pesmet erbaceu și multă brânză. Serios acum, ce poate fi mai bun? Umpleți-le din timp și coaceți-le atunci când sunteți gata să le serviți!

Noduri de usturoi

Acoperite cu unt și cu usturoi, nodurile de aluat cu usturoi sunt irezistibile. Aceste mușcături savuroase se prepară în 30 de minute, dar asigurați-vă că lăsați aluatul de pizza refrigerat să stea pe tejghea timp de aproximativ o oră înainte de asamblare.

Crostini de ridiche cu unt brun

Credem că ridichile roșii, crocante și piperate sunt subestimate, așa că am decis să le punem în lumina reflectoarelor în acest crostini proaspăt. Cum să echilibrați această aromă puternică de piper? Așezați untul brun dulce și caramelizat, bătut într-un nor onctuos, ca o folie perfectă pentru rondele de ridichi subțiri ca hârtia. Deși poate părea pretențios, totul se face în mai puțin de 30 de minute pentru o prezentare care să impresioneze.

Ouă umplute cu harissa

Oferiți ouălor clasice cu sosuri o lovitură picantă cu harissa (pastă de ardei iute tunisiană) și cu șalote prăjite crocante. Sfat: deoarece nivelul de condimente poate varia de la o marcă la alta în cazul harissei, începeți cu o cantitate mică și creșteți-o pentru a controla iuțeala!

Bile de cartofi prăjiți cu piure de cartofi

Această rețetă transformă resturile de piure de cartofi în bucățele magice, prăjite, de o deliciozitate savuroasă. Gata în 25 de minute, aceste creații gustoase sunt un aperitiv perfect de ultimă oră atunci când doriți ceva puțin diferit de piureul obișnuit de cartofi sau, pur și simplu, aveți nevoie de o abordare amuzantă a unei mâncări clasice.

Fie că aveți la dispoziție 10 minute, fie până la o oră pentru a pune ceva de mâncare pe masă, am inclus rețete simple, indiferent de cât de mult vă grăbiți. Dacă aveți oaspeți vegani sau care mănâncă fără gluten, nu vă faceți griji! Avem feluri de mâncare pentru o varietate de diete și palate.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close