Antena 3 CNN Life A fost descoperită o nouă formă de diabet. Apare mult mai frecvent decât cea de tip 1

A fost descoperită o nouă formă de diabet. Apare mult mai frecvent decât cea de tip 1

A fost descoperită o nouă formă de diabet. Apare mult mai frecvent decât cea de tip 1
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
27 Oct 2017   •   18:56

La nivel global, cele două tipuri de diabet (1 şi 2) sunt extrem de cunoscute, însă în prezent un nou tip a fost identificat: diabetul de tipul 3c.


Potrivit descopera.ro, noul tip de diabet ”3c” este provocat de degradarea pancreasului din cauza pancreatitei, tumorii pancreasului sau a operaţiilor pancreasului. Acest tip de degradare nu doar că distruge abilitatea organului de producere a insulinei, dar şi pe cea de producere a proteinelor necesare pentru digerarea alimentelor. 

Studiile recente prezintă faptul că diabetul de tip 3ca fost diagnosticat greşit până în prezent, fiind catalogat ca diabet de tip 2. Doar 3 procente dintre cele peste 2 milioane analizate erau diagnosticate corect. Unele studii restrânse prezintă faptul că majoritatea persoanelor afectate de diabet de tip 3c necesită insulină şi, spre deosebire de alte tipuri de diabet, persoanelor afectate le sunt administrate enzime digestive.

Cercetătorii şi specialiştii sunt îngrijoraţi însă că acest tip de diabet ar putea fi mult mai obişnuit decât celelalte două, care probabil nu au fost identificate corect. Din acest motiv specialiştii au realizat primul studiu la scală largă pentru a descoperi cât de comună este boala

×
Subiecte în articol: diabet forma aparitie insulina cercetari
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close