Antena 3 Life A fost descoperită o nouă formă de diabet. Apare mult mai frecvent decât cea de tip 1

A fost descoperită o nouă formă de diabet. Apare mult mai frecvent decât cea de tip 1

27 Oct 2017   •   18:56
A fost descoperită o nouă formă de diabet. Apare mult mai frecvent decât cea de tip 1
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

La nivel global, cele două tipuri de diabet (1 şi 2) sunt extrem de cunoscute, însă în prezent un nou tip a fost identificat: diabetul de tipul 3c.


Potrivit descopera.ro, noul tip de diabet ”3c” este provocat de degradarea pancreasului din cauza pancreatitei, tumorii pancreasului sau a operaţiilor pancreasului. Acest tip de degradare nu doar că distruge abilitatea organului de producere a insulinei, dar şi pe cea de producere a proteinelor necesare pentru digerarea alimentelor. 

Studiile recente prezintă faptul că diabetul de tip 3ca fost diagnosticat greşit până în prezent, fiind catalogat ca diabet de tip 2. Doar 3 procente dintre cele peste 2 milioane analizate erau diagnosticate corect. Unele studii restrânse prezintă faptul că majoritatea persoanelor afectate de diabet de tip 3c necesită insulină şi, spre deosebire de alte tipuri de diabet, persoanelor afectate le sunt administrate enzime digestive.

Cercetătorii şi specialiştii sunt îngrijoraţi însă că acest tip de diabet ar putea fi mult mai obişnuit decât celelalte două, care probabil nu au fost identificate corect. Din acest motiv specialiştii au realizat primul studiu la scală largă pentru a descoperi cât de comună este boala

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close