Antena 3 CNN Life Accesorii de seară pentru doamne pentru petrecerile de final de an

Accesorii de seară pentru doamne pentru petrecerile de final de an

Accesoriile joacă un rol crucial în crearea unei ținute de seară elegante și memorabile, pentru petrecerile de final de an.

Accesorii de seară pentru doamne pentru petrecerile de final de an
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    17 Noi 2023   •   13:27

Alegerea accesoriilor potrivite poate transforma o ținută simplă într-o adevărată declarație de stil. Iată câteva astfel de accesorii care adaugă o notă de rafinament ținutelor de seară.

Bijuterii deosebite

Bijuteriile sunt adesea piesele centrale ale unei ținute de seară. Indiferent că vorbim de coliere strălucitoare, cercei lungi sau bratari delicate, bijuteriile completează perfect o rochie deosebită. Colierele trebuie alese în funcție de tipul de decolteu al rochiei pe care o porţi, iar cerceii în funcţie de coafură. Diamantele, perlele și pietrele prețioase adaugă o notă de strălucire, în timp ce piesele mai subtile pot evoca discret o eleganță atemporală.

Poşete elegante

O poşetă șic este accesoriul care va întregi ţinuta ta de seară. Aceste piese sunt disponibile într-o varietate de stiluri și materiale, de la cele din satin la modelele decorate cu cristale sau mărgele. Important este să alegi un design care se potriveşte cu ţinuta ta şi îi pune în valoare eleganţa.

O geantă de seară bine aleasă, chiar dacă este micuţă, trebuie să aibă şi o funcţie practică şi să îţi ofere suficient spațiu pentru lucrurile esențiale de care nu te desparţi, precum rujul, telefonul și cheile.

Pantofi speciali

Pantofii sunt un element esenţial al oricărei ținute, iar pentru o seară specială trebuie aleși cu grijă. Te poţi folosi de acest accesoriu pentru a adăuga o notă de culoare, textură sau strălucire ținutei, creând astfel un impact vizual special.

De la pantofii cu toc înalt la sandalele cu accente strălucitoare, opțiunile sunt pe cât se poate de diverse. Totuşi, aspectul de care trebuie să ţii întotdeauna cont se referă la confort. Oricât de frumoase ar fi încălţările tale, dacă nu sunt şi comode, seara ta specială se poate transforma într-un fiasco.

Mănuși clasice

Deși mai puțin obișnuite în perioada contemporană, mănușile rămân un accesoriu clasic de seară. De la mănuși lungi de satin, la versiuni mai scurte făcute din dantelă delicată, acestea adaugă o dimensiune atemporală ținutei sau un aer retro, în funcţie de intenţia ta şi cum le încadrezi în lookul tău. Mănușile pot fi asortate la culoarea rochiei sau pot fi alese într-o nuanță contrastantă, pentru un efect dramatic, impresionant.

Șaluri luxoase

Șalurile sunt o element de garderobă foarte versatil și pot adăuga un plus de elegantă la orice ținută, inclusiv la una de seară. Pe lângă faptul că sunt practice, şi pot ţine cald, dacă ai nevoie, pot fi și accesorii care pun în valoare ţinuta sau adaugă culoare şi strălucire.

Pentru seară este recomandat să alegi șaluri din materiale luxoase precum mătasea sau caşmirul fin, decorate cu motive subtile, dacă rochia are deja un design mai complex, sau detalii strălucitoare, dacă ţinuta ta este mai simplă.

Accesorii pentru păr memorabile

Accesoriile pentru păr, precum pieptenii decorativi, diademele sau agrafele cu cristale, arată foarte elegant, mai ales la un eveniment formal. Poţi alege piese asortate la culoarea rochiei pentru o armonie perfectă sau ceva în nuanţe totul diferite, care să îţi scoată în evidenţă coafura. Atenţie, dacă ai o piesă deosebită, cu pietre preţioase sau cristale colorate, nu exagera cu celelalte accesorii. O piesă unică, dar de efect, este suficientă ca să te scoată în evidenţă. Prea multe bijuterii, chiar dacă fac parte dintr-un set, pot încărca prea mult ţinuta şi pot submina eleganţa lookului tău.

Aşadar, accesoriile de seară sunt cheia pentru crea o ținută care atrage toate privirile. Alegând cu atenţie accesorii, poţi crea un look unic, care captează atenția și lasă o impresie plăcută pe termen lung. Cheia constă în echilibrul dintre îndrăzneală și subtilitate, creând astfel o armonie perfectă între fiecare element al ținutei.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close