Antena 3 CNN Life Acest tip de pește este foarte nociv pentru sănătatea ta. Ai mare grijă!

Acest tip de pește este foarte nociv pentru sănătatea ta. Ai mare grijă!

Acest tip de pește este foarte nociv pentru sănătatea ta. Ai mare grijă!
29 Oct 2018   •   15:39

La nivel global, zeci de mii de tone de pește Pangasius își găsesc drumul în bucătăriile consumatorilor, lunar. De asemenea, în România este un produs căutat mai ales din perspectiva prețului, unul redus, dar și pentru faptul că nu are oase și este ușor de pregătit. 

De fapt, Pangasiusul nu a fost lăsat de mama-natură în aceste ape, ci a fost creat special pentru a supravieţui şi a face treburi "murdare". Mai precis, Pangasiusul este o găselniţă a cercetătorilor chinezi, o încrucişare între mai multe specii de peşte, care are o toleranţă extrem de crescută la toxinele prezente în apa cu pricina şi, mai mult, se hrăneşte cu acestea, în aşa fel încât curăţă apa de toate relele.

Astfel, peştele nu face altceva decât să se hrănească toată viaţa cu toxine, bacterii şi microorganisme, dar şi resturi de peşti morţi, uscaţi şi măcinaţi sub forma unei pudre. Nu degeaba i se mai spune şi peştele sanitar. Consecinţa? Veţi pune pe masă un produs ce nu merită nici pe departe titulatura de peşte sănătos.  

Fileul de pangasius din comerţ, inclusiv din ţara noastră, este exclusiv crescut la ferme, iar calitatea cărnii, conţinutul de nutrienţi – determinată în totalitate de hrana pe care o are acest peşte.

Cu toate acestea, autorităţile nici nu infirmă, nici nu confirmă aceste acuzaţii la adresa peştelui insalubru. Rămâne la latitudinea noastră, a consumatorilor, să decidem ce e sau nu adevărat şi ce punem în coşul de cumpărături data viitoare când mergem la supermarket.

Sursa: clickpentrufemei.ro.

×
Subiecte în articol: peste sănătate
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close