Antena 3 CNN Life Aceste persoane sunt cele mai expuse cancerului de tiroidă. Trebuie să ai mare atenție

Aceste persoane sunt cele mai expuse cancerului de tiroidă. Trebuie să ai mare atenție

Aceste persoane sunt cele mai expuse cancerului de tiroidă. Trebuie să ai mare atenție
04 Oct 2018   •   15:57

Cancerul de tiroidă apare după ce, în prealabil, a transmis câteva semnale. De obicei, oamenii neglijează semnalele trimise de propriul organism, ignorând situația și sperând să treacă sau gândindu-se că nimic rău nu se poate întâmpla.

Nu de puține ori medicii fac apel la oameni să își verifice temeinic starea de sănătatea și să ia în serios semnele trimise de organism.

De asemenea, atrag atenția că orice pacient care sesizează prezența unei formațiuni anormale la nivelul regiunii cervicale anterioare sau modificări de deglutiție sau ale vocii ar trebui să meargă neapărat la medic. Acestea pot fi semne ale apariției cancerului tiroidian.

„Femeile și persoanele vârstnice sunt cele mai expuse riscului de cancer tiroidian. Cancerul la femei este de trei ori mai frecvent decât la bărbați; două din trei cazuri de cancer se regăsesc la persoane cu vârste între 20 și 55 de ani. Riscul de dezvoltare a cancerului tiroidian este asociat în special cu expunerea la radiaţii, un exemplu fiind copiii expuşi la iod radioactiv, cum se întâmplă în cazul accidentelor de la centralele nucleare, ca în cazul accidentului de la Cernobâl”, afirmă dr. Lucian Dumitru.

Continuarea aici.

×
Subiecte în articol: persoane
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close