x close

Acestea sunt alimentele care pot fi consumate şi după ce expiră

27 Iun 2018   •   12:07
Acestea sunt alimentele care pot fi consumate şi după ce expiră Foto: Pixabay.com

Anual, la nivel mondial se aruncă la gunoi mâncare în valoare de 317 miliarde de dolari! Recent o echipă de cercetători britanici de la un laborator de analize alimentare au descoperit că, dacă sunt ambalate şi păstrate corespunzător, multe alimente din frigider pot fi consumate şi după data de expirare. Iată care sunt alimentele minune.

1. Conservele
Ştiaţi că majoritatea conservelor au pe ambalaj un termen de garanţie care anunţă data limită de consum cu aproape patru ani înainte ca alimentul din interior să se altereze? Important este să le ţineţi în frigider, să le feriţi de razele soarelui şi să nu fie sparte.

2. Biscuiţi şi chips
Dacă punga sau ambalajul nu au fost compromise şi biscuiţii au fost ţinuţi la o temperatură constantă în cămară, pot fi consumaţi şi dacă au expirat acum două săptămâni de exemplu. Dacă vreţi să le redaţi gustul, băgaţi-i la microdunde 40 de secunde.

3. Paste
Pastele făinoase au de obicei o durată de viaţă extrem de lungă faţă de alte produse. Important e să le ţineţi la rece, într-un borcan uscat, ferite de aer. Atenţie: se pot consuma şi la trei ani după data de expirare menţionată iniţial pe pachet.

Sursa: click.ro.

Citeşte mai multe despre:

alimente consum
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati