Antena 3 CNN Life Acestea sunt cele mai scumpe orașe din lume. Iată unde se situează Bucureștiul

Acestea sunt cele mai scumpe orașe din lume. Iată unde se situează Bucureștiul

Acestea sunt cele mai scumpe orașe din lume. Iată unde se situează Bucureștiul
20 Mar 2019   •   11:51

În istoria de 30 de ani a topului oraşelor scumpe, este pentru prima dată când 3 metropole ocupă, la egalitate, locul întâi. 

Singapore s-a situat şi anul trecut pe primul loc, în timp ce Parisul a urcat un loc iar Hong Kong trei poziţii. Preţurile din cele trei oraşe au fost cu şapte la sută mai mari decât cele din New York, considerat etalon de echipa de la Economist. 

Alte trei oraşe europene, Zurich, Geneva şi Copenhaga, se clasează, de asemenea, printre primele zece. 

Cât despre Bucureşti, locul 118 îl plasează mai jos decât Sofia, Moscova sau Kiev, dar cu două trepte peste Istanbul. 

Anul trecut, capitala României se clasa pe locul 124, la egalitate cu New Delhi, şi era singurul oraş european în grupul celor 10 cu preţurile cele mai mici. Decalajul dintre preţurile din New York şi cele din Bucureşti a sporit în ultimii 10 ani, potrivit calculelor din Economist. 

La polul opus al clasamentului, crizele politice şi economice au produs modificări importante. Capitala Venezuelei, Caracas, este oraşul unde viaţa este cea mai ieftină deşi, în prezent, puţini străini şi-ar dori să trăiască acolo din cauza lipsurilor de tot felul. 

Caracas a făcut schimb de locuri cu Damasc, din Siria, aflat acum pe locul doi în topul preţurilor mici. Locul trei revine oraşului Taşkent din Uzbekistan, aflat anul trecut cu 19 locuri mai aproape de mijlocul clasamentului. 

×
Subiecte în articol: orase
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close