Antena 3 CNN Life Actorul principal din serialul Prison Break, diagnosticat cu autism. Timp de 48 de ani nu a știut că suferă de această afecțiune

Actorul principal din serialul Prison Break, diagnosticat cu autism. Timp de 48 de ani nu a știut că suferă de această afecțiune

Dezvăluire a starului din serialul Prison Break. Wentworth Miller a mărturisit într-o postare pe Instagram că a fost diagnosticat cu autism, cu un an în urmă.

Actorul principal din serialul Prison Break, diagnosticat cu autism. Timp de 48 de ani nu a știut că suferă de această afecțiune
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    28 Iul 2021   •   15:32

Actorul în vârstă de 49 de ani afirmă că vestea a fost un şoc, dar nu neapărat o surpriză şi că, înainte ca medicii să îi pună oficial diagnosticul, intuise că suferă de această afecţiune.

„Toamna aceasta se împlinește 1 an de când am primit diagnosticul informal de autism. Precedat de un autodiagnostic. Urmat de un diagnostic formal ”, a spus actorul, în postare.

În aceaşi postare, actorul a numit diagnosticul primit un dar şi le-a mulţumit celor care i-au fost alături până acum.

„A fost un proces lung, defectuos, care avea nevoie de actualizare. Sunt un bărbat de vârstă mijlocie. Nu un copil de 5 ani. Și recunosc că accesul la un diagnostic este un privilegiu de care mulți nu se bucură”, a mai spus artistul.

"Există o narațiune culturală acum familiară (la care am participat) care spune: Figurile publice împărtășesc public A, B şi C, dedică platforma lui D, E şi F. Bine pentru ei. Și nu este neapărat ceea ce se va întâmpla aici. Nu știu suficiente despre autism. (Sunt multe de știut.) În prezent, munca mea pare să-mi evolueze capacitatea de înțelegere. 

Reexaminând 5 decenii de experiență trăită printr-un nou obiectiv. Va dura ceva timp. Între timp, nu vreau să risc să devin dintr-o dată o voce puternică și prost informată în cameră. Comunitatea #autistică a fost istoric discutată. Nu doresc să fac mai mult rău. Numai pentru a ridica mâna, spuneți: Sunt aici. Am fost (fără să-mi dau seama)", a mai scris starul din 'Prison Break'.

Wentworth Miller a fost starul serialului de mare succes Prison Break între anii 2005 şi 2009. În 2017 el a reintrat în pielea personajului Michael Scoffield într-un sezon suplimentar al seriei.

Autismul este o dizabilitate de dezvoltare care poate afecta capacitatea de comunicare și interacțiune socială și este definită de un anumit set de comportamente, conform Autism Society of America.

 

×
Parteneri
Pensionarii care vor primi doar 8 lei pe zi în plus din ianuarie 2024
x close