Antena 3 CNN Life Adevărul despre oamenii cu ochi albaştri. Prezintă risc pentru cea mai netratată boală din România!

Adevărul despre oamenii cu ochi albaştri. Prezintă risc pentru cea mai netratată boală din România!

Europenii cu ochi de culoare deschisă - albaştri, verzi sau gri - prezintă un risc mai mare de a deveni dependenți de alcool în comparaţie cu persoanele cu ochi de culori închise (negri sau căprui) - studiu.

Adevărul despre oamenii cu ochi albaştri. Prezintă risc pentru cea mai netratată boală din România!
Sursa foto: Pixabay.com
23 Iul 2020   •   12:10

Știați că dacă aveți ochii căprui ar putea însemna că aveți un timp de reacție mai rapid decât cineva cu ochi albaștri? „Din punct de vedere clinic, persoanele cu irisuri albastre sau de culoare deschisă tind să fie mai sensibile la lumină”, a declarat Ruth Williams, președinte al Academiei Americane de Oftalmologie și oftalmolog la Clinica Wheaton Eye din Chicago.

Acest lucru se datorează probabil scăderii pigmentului”. A avea ochii de culoare deschisă - gri, verde și albastru - ar putea însemna un risc crescut de cancer. Motivul este că ochii de culoare deschisă au mai puțin pigment pentru a-i proteja de razele UV și, astfel, prezintă un risc mai mare pentru melanom, un cancer extrem de rar.

Persoanele cu o culoare deschisă a irisului trebuie să poarte ochelari de soare cu protecție UV”, recomandă dr. Williams.

Persoanele cu ochi albaștri pot avea un risc mai mare de alcoolism - studiu

Un studiu sugerează că persoanele cu ochi albaștri au un risc mai mare pentru dependența de alcool în comparație cu cei cu ochii mai întunecați. Acest studiu adaugă dovezi suplimentare ideii că alcoolismul are o componentă genetică.

Cercetătorii americani au analizat profilurile genetice de la 1.263 de persoane pentru acestu studiu.

Cei cu ochi albaştri au același strămoș!

În 2008, oamenii de știință danezi au descoperit că persoanele cu ochi albaştri au acelaşi strămoş comun. După o mutaţie genetică, în urmă cu mii de ani, s-a născut primul om cu ochi albaștri.

Potrivit aceluiaşi studiu, persoanele cu ochi albaştri ar fi mai empatice, mai competitive și mai puţin anxioase.

În plus, persoanele cu ochi albaștri ar fi mai des diabetice şi mai înzestrate pentru jocul de golf în comparaţie cu persoanele cu ochi de culori închise.

 

×
Subiecte în articol: ochi
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close