Antena 3 CNN Life Afacerea care a rezistat în pandemie. Noul mijloc de transport preferat de români cu care se poate circula în orice anotimp

Afacerea care a rezistat în pandemie. Noul mijloc de transport preferat de români cu care se poate circula în orice anotimp

Există şi afaceri care au rezistat pe timpul pandemiei. Mai mult, încasările au fost chiar mari. În localitatea Breaza din judeţul Mureş este o fabrică de velomobile, unde vânzările au crescut cu 30% faţă de anul trecut. Se pare că acest tip de biciclete este la mare căutare, pentru că numărul comenzilor acolo a crescut considerabil.

Afacerea care a rezistat în pandemie. Noul mijloc de transport preferat de români cu care se poate circula în orice anotimp
de Iulia Gorgorin    |    26 Oct 2020   •   13:11

Pandemia i-a făcut pe români să îşi schimbe preferinţele privind mijloacele de transport în comun. Pentru a nu se expune riscurilor, tot mai mulţi oameni aleg acum velomobilul, o bicicletă cu trei roţi fabricată în ţara noastră cu care se poate circula în orice anotimp.

Nou mijloc de transport în comun, pus pe roţi de un olandez stabilit în România 

Jan Wijnen este olandezul care şi-a făcut în inima Transilvaniei o afacere care merge ca pe roate. Face velomobile, un fel de biciclete care pot ajunge şi la 100 de kilometri pe oră, doar pedalând.

''Avem foarte multă vânzare, din cauză de corona. Pentru noi e o binecuvântare, pentru că oamenii aleg să schimbe modul de transport. Oamenii care au mers cu trenul, cu autobuzul preferă acum să meargă cu bicicleta. E o bicicletă şi are pedale, lanţuri, instalaţie electrică pentru claxon, semnalizare, stopuri, scaun'', spune Jan Wijnen ,proprietarul fabricii de velomobile.

Preţul unui velomobil porneşte de la 8.000 de euro

Deşi arată ca o maşină a viitorului, velomobilul se conduce la fel ca o bicicletă 

Pentru că numărul comenzilor a crescut exponenţial, iar cererile vin în special din ţările Europei de Vest şi din Australia acum se caută noi angajaţi.

Fabrica de velomobile de la Breaza a avut încasări cu 30% mai mari faţă de anul trecut

De la începutul anului s-au alăturat cinci oameni echipei, iar proprietarul este pregătit să mai primească alţi zece angajaţi.

×
Subiecte în articol: velomobil transport romani Breaza
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close