Ai băut greșit cafeaua până acum!

de D.G.    |    13 Apr 2018   •   08:26
Ai băut greșit cafeaua până acum!

Ești obosit și vrei să tragi un pui de somn? Ce-ai zice de o cafea, ca să dormi mai bine? Deși pare greu de crezut, mai multe studii au ajuns la concluzia că băutura noastră preferată poate fi de folos într-un anumit moment al zilei. Descoperă care este acesta.

Deși sună paradoxal, cercetătorii susțin că o cafea băută cu jumătate de oră înaintea siestei te ajută să te odihnești mai bine și să te trezești mai energic. Potrivit foodstory.ro, totul ține de chimia corpului, în special de felul în care acționează cofeina asupra organismului.

Efectul cofeinei începe să-și facă simțită prezența după 30 de minute de la consum. Asta înseamnă că, dacă bei o cafea înainte să tragi un pui de somn de 20-30 de minute, te vei trezi în formă maximă.

„Dacă adormi înainte să-și facă cofeina efectul, atunci când te trezești, te vei bucura de beneficiile cafeinei, sincronizate perfect cu beneficiile somnului”, a explicat Dr. David Dinges, cercetător în domeniul somnului și profesor la Departamentul de psihologie al Universității Pennsylvania, pentru „Huffington Post”.

Atenție mare însă: dacă intenționezi să dormi mai mult, cofeina nu este benefică.

x close