Antena 3 CNN Life Alimentul care ne garantează fericirea 100% | Mihaela Bilic: ”Această consistență cremoasă influențează o anumită zonă din creier”

Alimentul care ne garantează fericirea 100% | Mihaela Bilic: ”Această consistență cremoasă influențează o anumită zonă din creier”

Există alimente care au capacitatea de a-i face fericiți pe oameni și de a alunga depresia și anxietatea. Cu toate acestea, consumul îndelungat poate avea și efecte negative asupra sănătății, susțin specialiștii.

Alimentul care ne garantează fericirea 100% | Mihaela Bilic: ”Această consistență cremoasă influențează o anumită zonă din creier”
Sursa foto: Facebook Mihaela Bilic
de Georgiana Adam    |    12 Apr 2024   •   23:00

Mâncarea înseamnă de cele mai multe ori plăcere, de aici și nevoia de a consuma alimente gustoase, care ne fac să ne simțim bine.

Unele alimente stimulează secreția substanțelor ”fericirii”, serotonina și dopamina.

Alimentele care ne fac fericiți

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit că înghețata se află pe locul 1 în topul alimentelor care ne aduc fericirea, în materie de dulce.

”Categoric există alimente care ne pot face fericiți. La capitolul fericire pe dulce, să zic așa, înghețata e numărul unu în top. E foarte interesant. Nu întâmplător vedem în toate filmele, când sunt persoane triste, fete care plâng, părăsite, abandonate, sărăcuțele stau pe canapea cu cutia de înghețată și se uită la televizor și mănâncă.

Înghețata ne dă o stare de fericire datorită faptului că are o consistență cremoasă și această consistență cremoasă influențează o anumită zonă din creier, care n-are legătură cu nutrienții și ne dă o stare de bine. Plus zahărul cu lapte, acest amestec miraculos… Nimeni nu știe să explice de ce. Laptele oricum era răspunzător pentru o stare de liniștire și cu zahărul din înghețată e o rețetă, cum să zic, garanție pentru fericire 100%”, a declarat nutriționista Mihaela Bilic, pentru Fanatik.

De asemenea, există și alte alimente care ne dau o stare de bine. Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, brânza este un alt aliment care ne face să fim fericiți, însă nu trebuie consumată în exces, pentru că nu este indicată pentru siluetă.

”Apoi, dacă vorbim despre alimentele sărate, e incredibil, dar brânza e un aliment antidepresiv. Și este demonstrat că în compoziția ei există niște aminoacizi, care în momentul în care noi mâncăm brânză cu pâine, nu goală, e o combinație perfectă pentru fericire.

Dar nu e indicată pentru siluetă, e foarte interesant că această combinație ne crește nivelul de serotonină. Triptofanul din brânză găsește căile spre creier goale datorită faptului că pâinea este prezentă. Deci se poate merge fără probleme pe pâine cu brânză”, a mai spus Mihaela Bilic, potrivit sursei citate.

×
Subiecte în articol: alimente fericire
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close