Antena 3 CNN Life Alimentul pe care îl consumăm zilnic şi poate duce la cancer. Medic: "Otrava" aceasta prelungeşte viaţa produselor şi o scurtează pe a noastră

Alimentul pe care îl consumăm zilnic şi poate duce la cancer. Medic: "Otrava" aceasta prelungeşte viaţa produselor şi o scurtează pe a noastră

Astăzi vedem cum putem ajunge în străinătate să ne tratăm la medici din diferite ţări, dar şi care sunt bolile pentru care merg românii să afle o a doua opinie în altă ţară. Spre exemplu, un oncolog turc ne explică de ce ne îmbolnăvim de fapt de cancer. Mare atenţie! Zahărul, un factor important.

Alimentul pe care îl consumăm zilnic şi poate duce la cancer. Medic: "Otrava" aceasta prelungeşte viaţa produselor şi o scurtează pe a noastră
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    04 Noi 2020   •   07:30

Cancerul este o maladie care apare, de obicei, din cauza unor factori de mediu, dar nici cei genetici nu sunt de neglijat, spun specialiştii turci. În plus, un rol esenţial îl joacă şi alimentaţia, deşi la prima vedere poate părea un lucru banal.

Întrebată care este cauza pentru care apar aceste maladii, dacă este vorba de factori genetici sau de mediu, doctoriţa a vorbit de ambele situaţii.

"Cancerul este cauzat în proporţie de 90% de factorii de mediu. Restul de 10% sunt factori genetici. Dintre factorii de mediu, pe primul loc este fumatul, apoi condiţiile de viaţă, obezitatea şi produsele cu aditivi", a spus prof. dr. Duygu Derin, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Medic: Mâncarea duce la cancer în 30% din cazuri

În concluzie, un stil de viaţă sănătos ne poate ajute să ţinem această maladie la distanţă. Este foarte important să nu fumăm, să fim foarte atenţi la alimentaţia noastră şi să optăm pentru produse cât mai naturale. Esenţial ar fi să stăm şi cât mai departe de zonele poluate.

Dacă atunci când vorbim de poluare nu putem face mare lucru, alimentaţia o putem controla.

Medic: Mâncarea duce la cancer în 30% din cazuri

"Chiar dacă nu avem un procent clar stabilit, considerăm că produsele alimentare reprezintă o cauză de 30%. În acest produse, printre aditivii folosiţi se numără nitraţii care prelungesc viaţa produselor. În corp, există nitraţi şi nitriţi. Dar nitraţii se transformă în nitriţi, devenind cancerigeni", atenţionează dr. Duygu Derin, la Antena 3.

Pe etichetele produselor alimentare, aceşti aditivi ei apar sub forma E-urilor, de la E-22 şi până la E-122, spune medicul, care subliniază că "ele prelungesc viaţa alimentelor, însă au efecte secundare care provoacă cancerul".

Medic: Zahărul poate duce la cancer

Un rol major îl joacă şi zahărul care nu numai că duce la obezitate, dar poate provoca instalarea aceste boli crunte.

"Dulciurile care provoacă obezitatea duc şi la cancer, în special de colon şi de sân, dar toate cancerele asociate cu obezitatea au drept cauză, mai mult sau mai puţin, aceste substanţe", a explicat prof. dr. Duygu Derin.

Vestea bună ar fi că aceste maladii dacă sunt investigate din timp şi, deci, diagnosticate într-un stadiu cât mai incipient, se pot vindeca.

Paşii prin care obţinem gratuit părerea unui medic din străinătate. "Aceste servicii nu costă bani pentru pacienţii români"

Cele mai frecvente tipuri de cancer pentru care românii merg să se trateze în Turcia sunt cele din sfera chirurgiei ginecologice, însă nici celelalte forme nu sunt neglijate, spune medicul turc.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Duygu Derin cancer zahar
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close