Antena 3 CNN Life Cele mai toxice alimente pentru organism. Efectiv îți macină oasele fără să știi. Toți românii trebuie să aibă mare grijă!

Cele mai toxice alimente pentru organism. Efectiv îți macină oasele fără să știi. Toți românii trebuie să aibă mare grijă!

Nimic nu este mai important pentru organism decât o dietă echilibrată și potrivită fiecărui individ pentru o funcționare cum trebuie. O dietă necorespunzătoare poate cauza malnutriție, boli grave și lipsă de energie.

Cele mai toxice alimente pentru organism. Efectiv îți macină oasele fără să știi. Toți românii trebuie să aibă mare grijă!
Sursa foto: pixabay.com
de Maria Sabu    |    08 Iul 2020   •   17:40

Toți românii trebuie să cunoască și să evite alimentele care pot fi periculoase pentru sănătatea ta.

Cafeaua-pericol pentru organism

Chiar dacă sunt recunoscute multe dintre beneficiile acestui aliment, aceasta trebuie consumată cu atenție și moderație.

Altfel spus, chiar dacă iubești cafeaua, nu trebuie să bei mai mult de trei cești pe zi, deoarece conține un produs organic numit xantină, care stimulează eliminarea calciului prin intermediul urinei, ceea ce afectează oasele.

Alcoolul și Carnea-afectează sistemul osos

Abuzul de alcool este extrem de nociv pentru sistemul osos din cauză că acesta contribuie la creșterea excreției calciului prin intermediul urinei.

Așa că dacă  sbei zilnic un pahar de vin roșu sau două, este bine pentru sănătate, în general, dar excesul de alcool afectează oasele.

Dacă mănânci multă carne, corpul tău va primi multe proteine, deci o cantitate mare de amino-acizi, incluzând metionina, principalul furnizor de sulf în organism. În exces însă, acest amino-acid va crește prea mult cantitatea de calciu eliminată prin urină.

În schimb, consumul de proteine vegetale va permite o echilibrare a calciului în organism, de aceea este recomandat consumul moderat de carne.

×
Subiecte în articol: alimente pericol sistemul osos
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close