Antena 3 CNN Life Alimentele care conțin cel mai mult plastic: ”Mâncăm echivalentul în plastic al unui card bancar pe săptămână!”

Alimentele care conțin cel mai mult plastic: ”Mâncăm echivalentul în plastic al unui card bancar pe săptămână!”

Plasticul a ajuns în fructele şi legumele pe care le mâncăm.

de Cătălina Buzoianu    |    15 Mar 2024   •   12:30

Din apă și mâncare, ingerăm în prezent echivalentul în plastic al unui card în fiecare săptămână. După ce au testat în laborator mai multe alimente, cercetătorii italieni au ajuns la concluzia că mâncarea noastră are în compoziție particule foarte fine de plastic.

Specialiștii susțin că au găsit bucăți extrem de mici de plastic în pește, în carne, în fructe și legume, în miere, în zahăr și chiar în sare și bere. 

Aceștia estimează că o persoană poate ingera între 0,1 și 5 grame de bucăți invizibile de plastic pe săptămână. Asta înseamnă echivalentul unui card de credit. 

Totodată, s-a demonstrat experimental faptul că celulele supuse expunerii acute la plastic prezintă o alterare a metabolismului. În cele din urmă, asta duce la cancer de colon.

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că ar trebui să creștem gradul de conștientizare și să încurajăm comportamente care pot duce la reducerea expunerii la particule de plastic. 

×
Subiecte în articol: plastic alimente card bancar
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close