Antena 3 CNN Life Alimentele bogate în magneziu care te scapă de depresie și anxietate. Toți românii trebuie să afle asta!

Alimentele bogate în magneziu care te scapă de depresie și anxietate. Toți românii trebuie să afle asta!

Toți românii au nevoie de un conținut optim de magneziu pentru ca funcțiile biologice să funcționeze bine și să aibă sănătatea optimă. Sute de enzime sunt total depedente de conținutul magneziului din corp pentru o bună funcționare.

Alimentele bogate în magneziu care te scapă de depresie și anxietate. Toți românii trebuie să afle asta!
Sursa foto: Pixabay.com
de Maria Sabu    |    20 Iul 2020   •   21:40

Acesta contribuie la relaxarea vaselor de sânge, la mersul beneific al funcției nervoase și musculare, la  sistemul osos și dantura sănătoasă. De asemenea, combate sensibilitatea de insulină și nivelul zahărului din sânge și vine în ajutorul prevenirii diabetului de tip 2.

O nouă cercetare arată că prediabeticii cu o cantitate mai mare de magneziu și-au redus problemele metabolice și ale glicemiei cu 71%.

Doza zilnică recomandată pentru un adult este de aprox. 310-420 mg pe zi, în funcție de vârstă și sex, deși anumiți cercetători spun că pentru o sănătate optimă, avem nevoie de 600 – 900 mg/zi.

Alimentele benefice cu conținut ridicat de magneziu

Mangold sau sfecla elvețiană
Ridichea
Frunzele de sfeclă roșie
Varza
Broccoli
Varza de Bruxelles
Kale
Varza foioasă chinezească, cea care nu formează căpățâni
Salata verde
Cacao de calitate
Avocado
Semințe și nuci
Pește gras
Dovleac
Ierburi și condimente: coriandru, arpagic, curcumin, pătrunjel, semințe de muștar, fenicul, busuioc și cuișoare
Fructe și fructe de pădure: papaya, zmeura, roșiile, pepenele galben, căpșunile, pepenele verde. De exemplu, un papaya mediu conține aproape 58 g de magneziu.

Magneziul trebuie combinat cu calciu, vitamina K2 și vitamina D, pentru a aveea parte de cele mai bune rezultate. Medicul Kate Rheaume-Bleue spune că este recomandat ca la 1000 unități de vitamina D să existe 100 micrograme (mcg) de K2. 

×
Subiecte în articol: alimente depresie anxietate
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close