Antena 3 CNN Life Alimentele care îți mențin ficatul sănătos. Aceste produse scad riscul de cancer și alte boli hepatice

Alimentele care îți mențin ficatul sănătos. Aceste produse scad riscul de cancer și alte boli hepatice

Alimentele care îți mențin ficatul sănătos. Aceste produse scad riscul de cancer și alte boli hepatice
18 Apr 2018   •   17:20

Când ficatul devine suprasolicitat, ca urmare a stresului sau a expunerii excesive la toxine, organismul este afectat şi, astfel, pot aparea probleme grave de sănătate. De aceea, este esenţial să fim atenți la ce mâncăm și bem pentru că alimentația influențează buna funcționare a ficatului.

Există o listă cu alimentele și băuturi care ajută ficatul, iar printre ele se numără:

Cafeaua - Studiile au arătat că prin consumul a două-trei cești de cafea pe zi ficatul este protejat de daunele produse de alimentația nesănătoasă sau consumul excesiv de alcool. În plus, alte studii au arătat că reduce riscul de cancer de ficat.

Ceaiul verde - datorită antioxidanților și catechinelor, ceaiul verde protejează ficatul de diferite forme de cancer, inclusiv de ficat, o spune un studiu recent. “Ceaiul verde are proprietăţi antioxidante datorită substanţelor care combat radicalii liberi, substanţe numite polifenoli şi catechinele, flavonoide şi alcaloizi, iar efectul său diuretic şi stimulator al metabolismului fac din acest ceai un excelent remediu pentru detoxifierea colonului, scrie doctorulzilei.ro.

Avocado - ajută organismul să producă un tip de antioxidant numit ”glutation”, de care ficatul are nevoie pentru a filtra componentele toxice. Consumul acestui fruct, o dată sau de 2 ori pe săptămână, poate repara un ficat deteriorat în numai o lună.

×
Subiecte în articol: alimente ficat sănătate produse risc cancer
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close