Alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a ține tensiunea sub control. Sigur le ai în casă

17 Ian 2018   •   14:17
Alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a ține tensiunea sub control. Sigur le ai în casă Foto: Pixabay.com

Hipertensiunea poate fi ținută sub control prin consumul anumitor alimente. Specialiștii recomandă alimentele cu un conținut ridicat de fibre, potasiu, calciu, magneziu și cu indice glicemic scăzut. Iată ce alimente trebuie să consumi.

În urma unor studii, specialiștii consideră faptul că alimentele ca pește, nuci, semințe și fructe îmbunătățesc considerabil tensiunea arterială.

Un alt aliment benefic pentru tensiunea arterială este sfecla roșie. Aceasta conține magneziu și potasiu. Are nitrați de bună calitate despre care studiile arată că reduc și ei presiunea sângelui. Un alt aliment foarte bogat în potasiu, la fel ca năutul și fasolea, lintea are o textură delicată și este extrem de gustoasă.

De asemenea, ovăzul este una dintre plantele cu cel mai ridicat conținut de magneziu. Micul-dejun care conține ovăz e un start excelent în zi. Amestecat cu fructe uscate și nuci, e excelent pentru un stimul de energie și pentru reglarea activității arteriale. Presară ovăz peste pieptul de pui, pentru textura crocantă, sau asociază-l cu alte cereale. 

Potrivit clickpentrufemei.ro, nucile, stugurii roșii și portocalele sunt asociate cu reducerea presiunii sângelui.

Parteneri
x close