Antena 3 Life Alimentul banal care e un adevărat elixir pentru sănătate! Previne cancerul, hepatita și obezitatea

Alimentul banal care e un adevărat elixir pentru sănătate! Previne cancerul, hepatita și obezitatea

de Maria Sabu    |    27 Iul 2020   •   12:07
Alimentul banal care e un adevărat elixir pentru sănătate! Previne cancerul, hepatita și obezitatea

Deși o folosim destul de des și e un aliment simplu, contituie un adevărat elixir pentru sănătate. Varza murată întărește imunitatea și menține sănătatea florei intestinale.

Obezitate

Acest aliment are puține calorii (20 Kcal/100 grame), dar multe fibre alimentare și instalează rapid sațietatea Curăță organismul de toxine şi poate determina schimbarea comportamentului alimentar şi a stilului de viață, scrie Doctorul Zilei.

Ajută la detoxifierea hepatică

Sulforafanul din varza murată, fibrele alimentare și antioxidanții au efecte hepatoprotectoare, stimulând sinteza unor enzime implicate în fazele I şi l de detoxifiere hepatică.

Cancer

De asemenea, are efecte anticancerigene, inducând apoptoza în celulele maligne, prin intermediul glucozinolaților. In timpul fermentației, se produce o substanță numită isotiocianat, care previne răspândirea cancerului, în special al celui de sân, colon, prostată, plămâni şi ficat. Prin conținutul ei crescut de caroten, varza diminuează și riscul apariției acestei maladii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close