Antena 3 CNN Life Alimentul banal pe care îl consumi zilnic și te poate îmbolnăvi de cancer la plămâni

Alimentul banal pe care îl consumi zilnic și te poate îmbolnăvi de cancer la plămâni

Alimentul banal pe care îl consumi zilnic și te poate îmbolnăvi de cancer la plămâni
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
12 Feb 2018   •   21:33

Experții americani au ajuns la concluzia că alimentele bogate în carbohidrați - pâinea albă, fulgii de porumb, etc. - dacă sunt prezente constant în alimentație, cresc în mod cert riscul de îmbolnăvire de cancer pulmonar.

Un studiu realizat la Universitatea MD Anderson Cancer Center, din Texas, arată că boala nu e provocată neaparat de fumat, ci de o alimentație bogată constant în carbohidrați. În acest studiu au fost chestionați 1.905 de pacienți nou diagnosticati cu cancer pulmonar.

Concluzia a fost că, printre persoanele care nu au fumat, consumatorii constanți de carbohidrați erau de două ori mai susceptibili să dezvolte cancer pulmonar, în timp ce, în cazul fumătorilor, riscul a crescut doar cu 31%, comparativ cu cei din grupul cu cel mai scăzut indice glicemic, scrie doctorulzilei.ro.

"Am observat o creștere de 49% a riscului de cancer pulmonar în rândul subiecților cu o alimentație bogată în produse cu un indice glicemic ridicat", spune Dr. Stephanie Melkonian, coautor al studiului.

×
Subiecte în articol: aliment pâine cancer plamani
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close