×
Antena 3 S.A. utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată pe www.antena3.ro. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.antena3.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.Antena3.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Alimentul banal pe care îl consumi zilnic și te poate îmbolnăvi de cancer la plămâni

de 12 Feb 2018   •   21:33
Alimentul banal pe care îl consumi zilnic și te poate îmbolnăvi de cancer la plămâni 132
Foto: Pixabay.com

Experții americani au ajuns la concluzia că alimentele bogate în carbohidrați - pâinea albă, fulgii de porumb, etc. - dacă sunt prezente constant în alimentație, cresc în mod cert riscul de îmbolnăvire de cancer pulmonar.

Un studiu realizat la Universitatea MD Anderson Cancer Center, din Texas, arată că boala nu e provocată neaparat de fumat, ci de o alimentație bogată constant în carbohidrați. În acest studiu au fost chestionați 1.905 de pacienți nou diagnosticati cu cancer pulmonar.

Concluzia a fost că, printre persoanele care nu au fumat, consumatorii constanți de carbohidrați erau de două ori mai susceptibili să dezvolte cancer pulmonar, în timp ce, în cazul fumătorilor, riscul a crescut doar cu 31%, comparativ cu cei din grupul cu cel mai scăzut indice glicemic, scrie doctorulzilei.ro.

"Am observat o creștere de 49% a riscului de cancer pulmonar în rândul subiecților cu o alimentație bogată în produse cu un indice glicemic ridicat", spune Dr. Stephanie Melkonian, coautor al studiului.

sati