Antena 3 Life Alimentul banal care poate preveni cancerul şi bolile cardiovasculare. Sigur nu te așteptai la așa ceva

Alimentul banal care poate preveni cancerul şi bolile cardiovasculare. Sigur nu te așteptai la așa ceva

31 Iul 2018   •   21:23
Alimentul banal care poate preveni cancerul şi bolile cardiovasculare. Sigur nu te așteptai la așa ceva

Prunele au efecte miraculoase asupra organismului, dacă sunt consumate cu moderaţie. Aceste fructe au atât de multe prorpietăţi benefice, încât sunt cu adevărat incredibile pentru starea de sănătate.

1. Prunele pot să prevină cancerul şi bolile cardiovasculare. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că sunt bogate în fitonutrienti numiţi fenoli. Potrivit cercetătorilor, fenolii previn deteriorarea celulelor când vine vorba despre oxidarea moleculelor de grăsime în organism.

2. Prunele pot preveni apariţia diabetului de tip II şi a obezităţii. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că sunt foarte bogate în fibre solubile care se pare că ar ajută şi menţinerea nivelului de zahăr din corp. Mai precis, aceste fibre încetinesc viteza cu care aliemntele părăsesc stomacul şi astfel întârzie absorbţia de zahăr în fluxul de sânge.

3. Consumul de prune îmbunătăţeşte sănătatea oaselor şi reduce riscul apariţiei osteoporozei datorită faptului că sunt bogate în flavonoide şi în compuşi fenolici.

Sursa: lyla.ro.

×
Subiecte în articol: aliment cancer boli cardiovasculare
Parteneri
x close