Antena 3 CNN Life Alimentul care întârzie îmbătrânirea și menține creierul în formă. Sigur nu te gândeai la asta

Alimentul care întârzie îmbătrânirea și menține creierul în formă. Sigur nu te gândeai la asta

Alimentul care întârzie îmbătrânirea și menține creierul în formă. Sigur nu te gândeai la asta
03 Mai 2018   •   12:33

Consumată din timpuri preistorice, disponibilă în orice anotimp, fiind una dintre leguminoasele cel mai ușor de digerat, lintea e un aliment pe care ar trebui să-l consumăm mai des pentru a avea o sănătate de fier și o energie de zile mari.

Cu un conținut ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor, proteină și un procent foarte scăzut de grăsimi, lintea are proprietăți nutritive valoroase. Se remarcă în special prin vitaminele din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9) dar conține și vitaminele A, C, E, K, cupru, carbohidrați, calciu, seleniu, zinc, acizi grași Omega 3 și Omega 6. Ea nu conține colesterol, aduce un aport caloric de aproximativ 110-160 kcal/100g, în funcție de varietatea preparată și modul de preparare.

S-a demonstrat științific că încetinește progresia bolii Alzheimer, ajută la dezvoltarea memoriei și la creșterea capacității de atenție și memorare. Prin consumul de linte putem combate anemia și putem trece cu bine peste momentele de oboseală și stres, scrie doctorulzilei.ro.

×
Subiecte în articol: imbatranire aliment
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close