Antena 3 CNN Life Este comestibil şi după sute de ani! Alimentul care nu expiră niciodată

Este comestibil şi după sute de ani! Alimentul care nu expiră niciodată

Gospodinele utilizează acest aliment pentru a oferi un gust aparte mâncării. Poate fi “uitat” în cămară zeci de ani şi nu expiră, rămânând comestibil. Iată despre ce aliment este vorba

Este comestibil şi după sute de ani!  Alimentul care nu expiră niciodată
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Chiţu    |    20 Iun 2023   •   14:27

Mierea, numită şi “medicament natural”, acţionează asupra organismului având rol antibacterian, sprijină buna funcţionare a creierului, ameliorează gâtul iritat şi tusea.

De ce mierea nu expiră niciodată?

Deşi pare un produs banal, este unic doarece nu expiră niciodată. Dar totuşi care este secretul? Cum este posibil ca un aliment să reziste zeci de ani?

Este simplu! Mierea are o structură chimică destul de diversificată ce ii permite ca propietăţile sale să se menţină pe termen lung.

Iată şi un scurt istoric despre alimentul minune!

În Egiptul Antic, borcanele de miere erau închise și depozitate în spații ferite de umezeală sau căldură excesivă. După mii de ani, arheologii au descoperit asemenea recipiente cu miere care se aflau într-o stare perfect conservată.

Pentru că umezeala este la un nivel foarte redus, nici microorganismele nu supraviețuiesc, motiv pentru care mierea rămâne intactă.

Este preferată, de cele mai multe ori, dimineața, atunci când se servește un ceai, la micul dejun. În plus, reprezintă un aliment de bază în gastronomie, multe preparate având sosuri sau glazuri cu miere.

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: miere
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close