Antena 3 CNN Life Amenajarea unei gradini cu aer romantic

Amenajarea unei gradini cu aer romantic

Amenajarea unei gradini cu aer romantic
Sursa foto: Foto: Casadex.ro
08 Apr 2016   •   12:03

Daca stai la curte, cu siguranta te bucuri ca ai o gradinita in care urmeaza sa-ti petreci toate zilele calduroase de primavara si vara. Si cum luna aprilie este prielnica pentru lucrarile de amenajare a gradinii, iti propun ca in acest an sa incerci sa o imbraci in straie romantice.

Cum sa faci acest lucru? In articolul de mai jos am adunat o colectie de idei foarte simple si usor de pus in aplicare. Iar daca vei adopta cateva dintre ele, iti promit ca rezultatul muncii din aceasta primavara te va bucura multi ani de acum incolo.

Asa cum o casa este impartita in mai multe incaperi si spatii de activitate la fel si curtea sau gradina poate fi structurata pe mai multe arii de interes. Iar unul dintre elementele esentiale dupa impartirea gradinii este trasarea aleilor si cararuilor de acces spre fiecare zona de activitate.

Si daca intr-o gradina moderna aleile pot fi realizate din dale, pavele sau din beton simplu, intr-o gradina romantica acestea pot fi confectionate din pietris, scanduri, popi de lemn sau dale de piatra, iar forma acestora e bine sa fie cat mai serpuita, mai unduitoare, mai curbata.

Oricat de mica ar fi curtea din jurul casei tale, cu siguranta poti gasi un loc si pentru a monta o pergola sau o arcada care sa devina suport pentru cateva plante cataratoare. Planteaza la picioarele arcadei din fier forjat sau din lemn cate un butas de clematis sau cate o tufa de trandafiri cataratori, ingrijeste-i asa cum scrie la carte si in foarte scurt timp...

Citeste mai mult la Casadex.ro.

×
Subiecte în articol: gradina
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close