Antena 3 CNN Life Andreea Raicu, despre feminitate într-o lume a bărbaților: "Cei mai mulți oameni se gândesc la aspectul exterior"

Andreea Raicu, despre feminitate într-o lume a bărbaților: "Cei mai mulți oameni se gândesc la aspectul exterior"

Multe dintre femei sunt în situaţia în care cred că, pentru a fi luate in serios, într-o lume a bărbaţilor, trebuie să se comporte ca ei şi să-şi ascundă feminitatea, pe care o consideră un defect. Andreea Raicu a explicat astăzi, la Antena 3 CNN, cum pot învăța româncele să fie mai feminine.

de Mia Lungu    |    18 Oct 2022   •   10:04

"Cei mai mulți oameni, atunci când se gândesc la noțiunea de feminitate, se gândesc la aspectul exterior. Și eu sunt, ca apariție, foarte feminină. Doar că feminitatea nu ține doar de felul în care arăți, ci de felul în care te porți, simți, interacționezi cu ceilalți oameni.", spune Andreea Raicu.

"Nu am fost conștientă că nu eram într-o energie feminină până când, în viață, am descoperit foarte multe situații care erau foarte dezechilibrate. În relațiile de cuplu, cu oamenii, relațiile de familie.

Pentru că acele trăsături care sunt specifice energiei feminine, cum ar fi blândețea, răbdarea, capacitatea de a integra lucrurile, capacitatea de a comunica, empatia, erau cumva înlocuite de trăsăturile energiei masculine, determinare, independență, capacitatea de a dezvolta lucruri. Nu este nimic în neregulă să le ai, dar noi avem nevoie să avem cele două energii, în același timp, în noi. Și ele trebuie să fie balansate, nu mai mult una decât cealaltă, ca un dans, și folosim una și cealaltă în funcție de contextele din viețile noastre.

Normal că atunci când sunt la birou și am de făcut lucruri, de dezvoltat, de creat strategii, voi fi în zona de energie masculină. Dar în momentul în care sunt acasă, cu prietenul meu, sau cu cineva din viața mea, evident că trebuie să fiu în energia feminină.

Noi avem niște trăsături fantastice prin care putem să ne facem auzite, printr-o capacitate incredibilă de a comunica, de a exprima ce se întâmplă, într-un mod mult mai blând decât o fac bărbații, și atunci putem să fim mult mai mult luate în seamă.", a povestit Andreea Raicu, la Antena 3 CNN.

Programul Andreei Raicu - 14 zile pentru a fi mai feminină

"Este format din 14 zile, cu 14 videoclipuri, fiecare având o temă separată care te ajută să îți înțelegi mai bine feminitatea. E o parte teoretică, o parte din experiența mea și un exercițiu pe care femeile care participă la curs trebuie să îl facă.

14 teme pentru acasă, o oră de yoga pentru creșterea feminității și un grup de WhatsApp în care femeile întră într-o comunitate și se crează o legătură între oameni cu aceeași nevoi și dorințe.

Vorbesc despre 14 lucruri esențiale, și unul dintre ele este starea de prezență. Atunci când ești prezent, ești foarte atent la ce se întâmplă în corpul tău. Atunci când ești într-o energie feminină, nu ai acea încrâncenare, acea determinare și disperarea de a arăta oamenilor că ești foarte puternică. Și dorința de a domina, de a avea controlul. 

În energia feminină este nevoie și de vulnerabilitate. Din păcate, vulnerabilitatea are o conotație negativă, dar este de fapt capacitatea ta de a te arată exact așa cum ești și cu lucrurile cu care tu nu ești comfortabil, pentru că este singurul mod în care poți să faci relații cu adevărat autentice.", a mai precizat Andreea Raicu.

Mâine, 19 Octombrie este ultima zi de înscriere în program.

×
Subiecte în articol: Andreea Raicu feminitate
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close