Antena 3 CNN Life Animalele de companie pot muri dacă sunt hrănite cu mâncăruri tradiționale de sărbători. Veterinar: "Orice bucățică de sarma sau mic..."

Animalele de companie pot muri dacă sunt hrănite cu mâncăruri tradiționale de sărbători. Veterinar: "Orice bucățică de sarma sau mic..."

Nu va lăsați convinși de privirile animalului dumneavoastră de companie atunci când cerșește sarmale sau friptură. Sunt categoric nocive. O spun veterinarii, care s-au confruntat, în această perioada cu cazuri extrem de grave și chiar decese, după ce proprietarii și-au hrănit câinii cu deliciile de Crăciun.

Animalele de companie pot muri dacă sunt hrănite cu mâncăruri tradiționale de sărbători. Veterinar: "Orice bucățică de sarma sau mic..."
Sursa foto: Antena 3
de Daciana Cordoş    |    28 Dec 2021   •   15:16

Chiar dacă am crede că le facem o bucurie animalelor de companie, cu preparatele delicioase de sărbători, alimentele sărate și piparate le fac mai mult rău decât bine.

Mâncărurile tradiţionale de sărbători pot fi fatale pentru animalele de companie, avertizează medicii veterinari. Mulţi stăpâni se lasă păcăliţi şi le dau cainilor să guste sarmale, friptură sau tort fără să știe cât rău le pot face. Alimentele condimentate și zahărul pot fi fatale pentru necuvântătoare.

Din păcate, cabinetele medicilor veterinari sunt pline de astfel de cazuri, în fiecare an, de sărbători. Stăpânii înțeleg mult prea târziu greșelile pe care le fac.

Capcanele sunt la tot pasul. O bucăţică de carne sau ciocolată nu poate face rău - acesta este principiul după care se ghidează cei mai multi stăpâni de câini sau pisici.

Specialiştii atrag atenţia că un singur moment de slăbiciune vă poate strica momentele de bucurie. Deși suntem tentați să răsfăţăm animalele de companie cu bucatele tradiţionale, bunele intenţii pot duce la decesul necuvântătoarelor.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close