Antena 3 CNN Life Apa sărată de la mare deteriorează părul. Sfaturi pentru a avea un păr hidratat pe timpul verii

Apa sărată de la mare deteriorează părul. Sfaturi pentru a avea un păr hidratat pe timpul verii

Mersul la plajă oferă mai multe beneficii pentru sănătate, atât pentru corp, cât și pentru minte. Cu toate acestea, apa sărată a mării poate fi atât bună, cât și rea, pentru părul tău, în funcție de modul în care este folosită.

Apa sărată de la mare deteriorează părul. Sfaturi pentru a avea un păr hidratat pe timpul verii
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2023   •   12:00

Pe de o parte, apa sărată poate ajuta la crearea texturii și volumului părului, precum și la îmbunătățirea valurilor sau buclelor naturale.

Pe de altă parte, expunerea frecventă la apă sărată poate provoca, de asemenea, uscăciune, fragilitate și rupere, mai ales dacă aveți părul vopsit. În plus, sarea din apă vă poate îndepărta părul de uleiurile sale naturale, ceea ce duce la uscare și deteriorare suplimentară.

Apa de mare are o concentrație mare de minerale și vitamine, care ajută, printre altele, la detoxifierea pielii, la reducerea umflăturilor și la tratarea rănilor. Cu toate acestea, este important să recunoașteți efectele sale potențial dăunătoare asupra părului dumneavoastră.

În primul rând, ar trebui să fim de acord că expunerea medie nu va strica. Este chiar benefic dacă profitați în mod corespunzător de apa de mare. Dar salinitatea constantă combinată cu creșterea temperaturii în timpul verii poate provoca căderea părului sau alte tipuri de deteriorare a părului.

Cum vă dăunează apa sărată părului?

Elimină umezeala

Părul tău, ca și pielea ta, este moale, elastic și hidratat datorită conținutului său ridicat de apă. În acest sens, părul poate deveni deshidratat atunci când se pierde prea multă umiditate. Cu conținutul său ridicat de sare, apa de mare poate extrage apa din păr și scalp. Uleiurile naturale din scalp ar putea fi, de asemenea, reduse datorită efectului de curățare al apei sărate.

Puteți observa că uscarea părului va dura mai mult sau că ondularea sau menținerea unui stil este o provocare după ce vizitați plaja. Fiind dezbrăcat de uleiurile sale naturale și pierderea umidității, părul devine uscat, fragil și mai fragil.

Adio strălucire şi netezire

În plus, apa salină ar putea perturba diferite interacțiuni de legătură în interiorul firelor de păr și poate crea legături încrucișate suplimentare. Părul se va încâlci mult mai tare şi mai repede. Astfel, apa sărată ar putea afecta rezistența părului și ar putea eradica strălucirea și netezimea acestuia. 

Despicarea părului

În forma sa cea mai extremă, pe lângă mătreață, apa sărată provoacă și despicarea părului la vârfuri și duce la rupere. Aceste efecte sunt chiar mai grave asupra părului vopsit sau prelucrat. Dacă părul tău este vopsit, deteriorarea apei sărate nu numai că îi conferă o textură aspră, dar îi modifică și culoarea. Așa că nu uitați să aveți grijă suplimentară de părul vopsit. 

Fără tratamente adecvate, după câteva luni de vară, părul tău poate deveni lipsit de viață, mârâit și aspru la atingere.

Cum să-ți protejezi părul de deteriorarea apei sărate?

  • Udați-vă părul cu apă proaspătă înainte de a ieşi afară. Ca un burete, părul tău va absorbi pe deplin umezeala din apa dulce, lăsând mai puțin spațiu pentru apa de mare.
  • Clătiți bine părul imediat după expunerea la apa de mare pentru a preveni evaporarea acestuia și a lăsa în urmă cristale de sare dăunătoare. Între timp, pot fi îndepărtate și alte lucruri urâte, cum ar fi nisipul, murdăria, resturile și substanțele chimice care sunt blocate în păr.
  • Încercați să utilizați șampon și balsam  care conțin ingrediente cu proprietăți hidratante. De asemenea, puteți să vă hidratați bine părul cu un balsam sau uleiuri naturale.
  • Luați în considerare căștile de înot, dacă este posibil. Sunt o modalitate excelentă de a vă ține părul departe de salinitatea de pe plajă.

×
Subiecte în articol: apa sărată mare părul păr hidratat
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close