Antena 3 CNN Life Ariciul a fost declarat ”Animalul anului 2024”. A obținut mai multe voturi decât veverița sau vulpea

Ariciul a fost declarat ”Animalul anului 2024”. A obținut mai multe voturi decât veverița sau vulpea

Ariciul vest-european (Erinaceus europaeus) a fost declarat ”Animalul anului 2024” de către o asociație germană din domeniul conservării vieții sălbatice. La acest rezultat s-a ajuns în urma voturilor exprimate în cadrul unui premiu anual.

Ariciul a fost declarat ”Animalul anului 2024”. A obținut mai multe voturi decât veverița sau vulpea
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    04 Dec 2023   •   16:52

German Wildlife Foundation a anunțat, luni, că ariciul vest-european a obținut mai multe voturi decât veverița sau vulpea roșie.

Încă din anul 2017, donatorii fundației votează pentru aceste premii, scopul fiind atragerea atenției asupra animalelor sălbatice în pericol de dispariţie.

”Distrugerea habitatului pune în pericol existenţa ariciului vest-european, specie ale cărei exemplare ating la maturitate o lungime de circa 20 de centimetri”, notează Agerpres.

Klaus Hacklander, directorul fundației și biolog în domeniul faunei sălbatice, precizează că, în zonele rurale din Germania, câmpiile au înlocuit tot mai mult zonele cu gard viu, păduri şi păşuni, afectând habitatul aricilor.

Astfel, aricii au fost forțați să se mute în orașe, unde viața lor este mult mai dificilă, din cauza asfaltului, suprafețelor de beton, al mașinilor și a mașinilor de tuns iarba.

Ariciul se află pe ''lista de avertizare timpurie'' în ceea ce priveşte speciile ameninţate, iar populaţia acestei specii este într-un declin continuu.

×
Subiecte în articol: arici animalul anului 2024
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close