Antena 3 CNN Life Atenție la semnele care prevestesc atacul de cord!

Atenție la semnele care prevestesc atacul de cord!

Atenție la semnele care prevestesc atacul de cord!
08 Ian 2019   •   20:01

Atunci când vorbim despre infarct sau atacul de cord trebuie să reținem regula următoare: cu cât se intervine mai repede, cu atât mai mult cresc șansele de supraviețuire ale pacientului. Practic, spun medicii, totul depinde de cât de repede poate să fie dus pacientul la spital, fiindcă numai într-o unitate spitalicească se poate oferi îngrijirea necesară pentru a fi salvata viața victimei atacului de cord. De aceea, este bine să cunoști semnele unui infarct, astfel încât să poți acționa cât mai repede.

Iată care sunt semnele unui infarct:

  •     Durerea toracică. Acesta este cel mai întâlnit simptom. Trebuie spus și faptul că durerea odată pornită nu scade în intensitate la mișcare sau la palpare. De aceea, dacă simți o durere puternică în piept care nu se modifică atunci când te miști sau când respiri, sună la 112.
  •     Presiunea în piept ( în coșul pieptului). Este tot un simptom frecvent al infarctului. Deși poate să fie un semn de sine stătător, presiunea în piept este adesea însoțită de durerea în piept.
  •     Durere în brațe, gât sau maxilar. De cele mai multe ori, durerea în piept radiază în brațe ( mai ales cel stâng), în gât și maxilar. Uneori, durerea poate radia și în spate.

Continuarea, pe doctorulzilei.ro.

 

×
Subiecte în articol: infarct atac de cord
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close