Antena 3 CNN Life Atenție mare! Simptomele de infarct sunt diferite la bărbați și femei! Uite cum le recunoști!

Atenție mare! Simptomele de infarct sunt diferite la bărbați și femei! Uite cum le recunoști!

Atenție mare! Simptomele de infarct sunt diferite la bărbați și femei! Uite cum le recunoști!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
08 Noi 2018   •   16:18

Medicul Joseph Fritz de la Universitatea din Alabama atrage atentia asupra simptomelor de infarct, sfatuindu-i pe oameni sa afle care sunt diferentele in functie de sexul persoanei.

Totii pacientii pot sa simta o presiune in piept si durere tot in aceeasi zona, dar si la gat, in zona maxilarului, a bratelor sau a spatelui, in cazuri mai rare la barbati, dar mai dese la femei.

In cazul barbatilor, mai apar ameteala, transpiratia rece si o senzatie de slabiciune. In cazul femeilor, acestea pot sa aiba insomnii, indigestie sau sa sufere de anxietate, toate putand prevesti un infarct.

De asemenea, oboseala, dificultatea in respiratie, tusea, senzatia de greata si varsaturile sunt alte simptome intalnite mai rar la ambele sexe.

American Heart Association avertizeaza ca riscul este mai mare in cazul femeilor decat al barbatilor sa moara in primul an dupa ce au suferit un atac de cord.

Asta se intampla pentru ca, desi ambele sexe au dureri in piept ca simptom principal, femeile au adesea simptome atipice, precum cele mentionate mai sus, cum ar fi durerile de spate, ale maxilarului sau ale spatelui, greata sau un sentiment de vina.

×
Subiecte în articol: infarct
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close