Antena 3 CNN Life Bicarbonatul de sodiu, de mare ajutor în grădină. Trucul genial cunoscut de marii grădinari

Bicarbonatul de sodiu, de mare ajutor în grădină. Trucul genial cunoscut de marii grădinari

Bicarbonatul de sodiu poate fi de mare ajutor în grădină. Dacă este folosit corect, acesta poate avea un efect benefic asupra plantelor.

Bicarbonatul de sodiu, de mare ajutor în grădină. Trucul genial cunoscut de marii grădinari
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2024   •   09:00

Este cunoscut faptul că bicarbonatul de sodiu este folosit cu succes în bucătărie, fiind un ingredient-cheie pentru prepararea prăjiturilor.

Totodată, bicarbonatul de sodiu are numeroase alte întrebuințări, precum curățarea argintului, îndepărtarea petelor de pe haine, eliminarea pesticidelor de pe fructe și legume sau neutralizarea mirosurilor neplăcute.

Puțini oameni știu că bicarbonatul de sodiu poate face minuni în grădină, fiind de mare ajutor pentru îngrijirea plantelor.

Totuși, este important să avem mare grijă la cantitatea de bicarbonat folosită în grădină, pentru că, dacă este folosit în exces, bicarbonatul poate afecta plantele. 

Întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu în grădină

Bicarbonatul de sodiu poate funcționa de minune în cazul în care grădina este invadată de melci. 

Dacă nu sunt îndepărtați la timp, melcii pot distruge plantele, iar toate eforturile noastre sunt în zadar.

Presărat în jurul plantei, în forma unui cerc, bicarbonatul de sodiu va ține la distanță melcii, dar și alți dăunători, precum omizile.

Totodată, un strat gros de bicarbonat de sodiu, presărat în spațiile unde nu ne dorim să existe iarbă, poate distruge buruienile dăunătoare agriculturii.

În plus, bicarbonatul de sodiu poate stimula înflorirea plantelor. Astfel, o dată pe săptămână, florile din grădină pot fi pulverizate cu un amestec format dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvat într-un litru de apă, urmând să ne bucurăm de o înflorire spectaculoasă.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca agent de curățare pentru uneltele de grădină. Se face o pastă din bicarbonat de sodiu și apă, care se aplică pe unelte pentru a îndepărta mai ușor rugina sau murdăria.

Truc pentru eliminarea pesticidelor din fructe și legume

În cazul fructelor și legumelor cumpărate din supermarket, bicarbonatul de sodiu se dovedește util pentru eliminarea pesticidelor, făcându-le inofensive pentru organismul nostru. 

Astfel, se adaugă într-un bol 20 de grame de bicarbonat, peste care se pun două linguri de apă. Se amestecă până când se formează o pastă.

Folosind o cârpă sau un burete se curăță, prin frecare, legumele și fructele, apoi se clătesc cu apă.

Legumele și fructele mai mici pot fi lăsate pentru 20 de minute într-un vas cu apă, în care adăugăm două lingurițe de bicarbonat. Ulterior, acestea se clătesc foarte bine cu apă.

×
Subiecte în articol: bicarbonat de sodiu gradina
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close