Antena 3 CNN Life Boala care omoară peste 20 de români pe săptămână

Boala care omoară peste 20 de români pe săptămână

Boala care omoară peste 20 de români pe săptămână
31 Mar 2018   •   08:14

Mii de români bolnavi de tuberculoză trăiesc cu incertitudinea zilei de mâine. Sunt la un pas să rămână fără medicamente, pentru că expiră ajutorul dat Romaniei de Fondul Global şi nu există legislaţie pentru achiziţionarea tratamentului. România este ţara europeană cu cea mai mare incidenţă a tuberculozei: de șase ori media Uniunii Europene. 

Pentru pacientul cu tuberculoză, boala care omoară peste 20 de români pe săptămână, orice ajutor pe care noi putem să i-l oferim astfel încât să-şi termine tratamentul înseamnă, de fapt, pe termen lung, un ajutor pentru sănătatea publică din România.

Legea vine cu soluţii concrete la problemele sociale cu care se confruntă pacienţii. I-ar ajuta pe cei cu formele grave de tuberculoză, care au nevoie de doi sau trei ani de tratament să obţină concediu medical, şi nu să fie pensionaţi forţat, aşa cum se întâmplă în prezent, scrie un post de televiziune. Legea asigură indemnizaţie lunară de hrană şi acordă bolnavilor dreptul la asistenţă psihologică. În plus, creează cadrul necesar educaţiei pentru prevenirea altor îmbolnăviri, dar şi stigmatizării sociale.

×
Subiecte în articol: tratament România
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close