Antena 3 CNN Life Brad Pitt spune că suferă de “orbire facială”. Cum se manifestă prosopagnozia, boala din cauza căreia nu își amintește fețele oamenilor

Brad Pitt spune că suferă de “orbire facială”. Cum se manifestă prosopagnozia, boala din cauza căreia nu își amintește fețele oamenilor

Actorul Brad Pitt a declarat într-un interviu recent, acordat GQ, că suferă de o formă rară de "orbire facială". Boala este cunoscută și sub numele de prosopagnozie, și îi afectează capacitatea de a-şi aminti feţele oamenilor.

Brad Pitt spune că suferă de “orbire facială”. Cum se manifestă prosopagnozia, boala din cauza căreia nu își amintește fețele oamenilor
Sursa foto: Hepta/ Bestimage / Jacovides - Moreau
de Mia Lungu    |    08 Iul 2022   •   09:48

Deşi nu a fost diagnosticat oficial, Brad Pitt, în vârstă de 58 de ani, susține că suferă de "orbire facială" și că îi este rușine că nu poate recunoaște fețele oamenilor.

"Nimeni nu mă crede! Vreau să întâlnesc o altă persoană (n.r. care suferă de aceeaşi boală)", a declarat actorul pentru revista GQ.

Pitt a mai vorbit despre această afecţiune în 2013, când a declarat pentru revista Esquire că acesta este motivul pentru care petrece atât de mult timp acasă.

Pitt a spus că vrea să-şi amintească oamenii pe care îi întâlneşte şi se teme că, din cauza acestei boli, le-a dat oamenilor impresia că este o persoană retrasă.

Prosopagnozia este o tulburare neurologică care îi determină pe cei afectaţi să aibă dificultăţi în a-i recunoaşte chiar şi pe membrii familiei sau pe prieteni, potrivit Institutului Naţional de Sănătate. Tratamentul implică dezvoltarea altor strategii de recunoaştere a oamenilor, cum ar fi concentrarea asupra vocii lor.

Unele cercetări arată că boala poate afecta până la 1 din 50 de persoane, într-o anumită măsură.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close