Antena 3 CNN Life Bronzatul cu bere, noua modă pe TikTok. Medicii trag un semnal de alarmă

Bronzatul cu bere, noua modă pe TikTok. Medicii trag un semnal de alarmă

Bronzatul cu bere a devenit noul trend pe TikTok. Mii de fete, cele mai multe adolescente, se filmează înainte şi după aplicarea berii pe piele ca alternativă la autobronzant.

Bronzatul cu bere, noua modă pe TikTok. Medicii trag un semnal de alarmă
Sursa foto: Getty Images I LeoPatrizi
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Aug 2023   •   17:07

Trendul "bronzatului cu bere" a prins contur rapid în rândul tinerilor, dar acest comportament prezintă serioase riscuri legate de sănătatea pielii.

În loc să recurgă la metode de protecție solară adecvate, aceștia au adoptat ideea de a folosi bere pentru a obține un bronz închis și durabil, considerând că aceasta este o opțiune mai economică și durabilă.

Cu toate acestea, această abordare poate avea consecințe grave.

Conform susținerilor promovate de susținătorii acestui trend de pe platforma TikTok, se afirmă că compușii precum zaharurile și acizii din compoziția berii pot ajuta la intensificarea bronzului și menținerea aspectului tânăr al pielii, datorită antioxidanților.

Citește și: Un bărbat a băut 10 litri de apă pe zi, timp de doi ani. Medicii au fost uimiți de rezultatul RMN

Cu toate acestea, experții în domeniul dermatologiei și sănătății resping aceste afirmații și subliniază absența unor dovezi științifice care să susțină aceste efecte.

În plus, utilizarea berii în scopul bronzării poate să conducă la consecințe negative pentru piele.

În cel mai benign caz, aceasta poate provoca arsuri solare și îmbătrânire prematură a pielii.

Totuși, când este folosită în mod excesiv, această practică aparent inofensivă poate duce chiar la dezvoltarea cancerului de piele, în special melanomul.

Doctorul Maham Khan, un dermatolog cu experiență, a atras atenția asupra pericolelor asociate cu acest trend și a avertizat cu privire la luarea în considerare a surselor online în domeniul procedurilor cosmetice sau medicale.

El subliniază că bronzarea cu bere nu are niciun fundament științific și că aceasta nu oferă niciun nivel de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete dăunătoare emise de soare, care sunt cunoscute ca factori de risc pentru arsuri solare, îmbătrânire prematură a pielii și dezvoltarea cancerului de piele, inclusiv melanomul.

În concluzie, această tendință de a folosi bere în locul metodelor de protecție solară și bronzare sănătoasă prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea pielii și poate duce la consecințe serioase, inclusiv dezvoltarea cancerului de piele.

Este important ca tinerii să se informeze corect și să evite astfel de practici nesănătoase, acordând prioritate sănătății și protecției pielii în fața oricărui trend viral.

 

×
Subiecte în articol: bronz bere autobronzant
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close