Antena 3 CNN Life Motivul pentru care nu este bine să bei cafea înainte de a merge la cumpărături

Motivul pentru care nu este bine să bei cafea înainte de a merge la cumpărături

Dacă te gândești ca în ziua ta liberă să bei o cafea și apoi să mergi la cumpărături, faci cea mai mare greșeală. O ceașcă de cafea băută înainte unei serii de shopping poate provoca probleme nebănuite.

Motivul pentru care nu este bine să bei cafea înainte de a merge la cumpărături
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2024   •   06:00

Potrivit unui nou studiu, doar o ceașcă de cafea cu cofeină este suficientă pentru a avea un impact semnificativ asupra obiceiurilor tale de cumpărături. Mai exact, cine bea cafea înainte de cumpărături, va fi tentat să achiziționeze unu număr mai mare de bunuri, adică va cheltui mai mulți bani. 

Dacă bei o ceașcă normală de cafea în loc de apă sau cafea decofeinizată, ai putea ajunge să cheltuiești cu 50% mai mulți bani și, de asemenea, să cumperi cu 30% mai multe articole decât ai planificat inițial. 

"Cofeina, ca stimul puternic, eliberează dopamină în creier, care excită corpul și mintea. Acest lucru duce la un nivel energetic mai ridicat, care la rândul său crește impulsivitatea și reduce autocontrolul.

Ca urmare, consumul de cofeină duce la achiziții impulsive, care se traduc într-un număr mai mare de produse și cheltuieli mai mari", a comentat Dipayan Biswas, unul dintre autorii studiului.

×
Subiecte în articol: cafea cumparaturi
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close