Antena 3 CNN Life Cafeaua se bea înainte sau după micul dejun? Regula pe care puţini o ştiu

Cafeaua se bea înainte sau după micul dejun? Regula pe care puţini o ştiu

Momentul în care bei cafeaua contează foarte mult pentru sănătatea ta. Dacă vei consuma această băutură înainte de micul dejun nivelul zahărului din sânge va creşte, arată un studiu recent.

Cafeaua se bea înainte sau după micul dejun? Regula pe care puţini o ştiu
Sursa foto: Pixabay.com/stokpic
de Silvia Preda    |    19 Noi 2021   •   17:21

Potrivit unui nou studiu, o cafea neagră, tare, care să te trezească după un somn prost ar putea afecta controlul nivelului de zahăr din sânge.

Cercetătorii de la Centrul pentru Nutriție, Exercițiu și Metabolism de la Universitatea din Bath (Marea Britanie) au analizat efectul somnului întrerupt și al cafelei de dimineață.

Cafeaua consumată înainte de micul dejun a crescut substanțial răspunsul la glucoza din sânge la micul dejun cu aproximativ 50%, arată studiul. Cofeina are potențialul de a provoca rezistență la insulină.

Cafeaua consumată înainte de micul dejun ar creşte nivelul zahărului în sânge. Atenţie!

Profesorul James Betts, co-director al Centrului pentru Nutriție, Exerciții și Metabolism de la Universitatea din Bath, care a supravegheat lucrările, explică: „Știm că aproape jumătate dintre noi ne vom trezi dimineața și, înainte de a face orice altceva, vom bea cafea. – intuitiv, cu cât ne simțim mai obosiți, cu atât cafeaua este mai tare.

Acest studiu este important și are implicații de anvergură asupra sănătății, deoarece până acum aveam cunoștințe limitate despre ceea ce face acest lucru asupra corpului nostru, în special pentru controlul metabolic și al zahărului din sânge.

Controlul zahărului din sânge este afectat atunci când primul lucru cu care corpul nostru intră în contact este cafeaua, mai ales după o noapte de somn perturbat.

Am putea îmbunătăți acest lucru mâncând mai întâi și apoi bând cafea mai târziu, dacă simțim că încă avem nevoie de ea. Știind acest lucru poate avea beneficii importante pentru sănătate pentru noi toți.”

×
Subiecte în articol: cafea mic dejun
Parteneri
Sute de mii de români vor primi banii înapoi de la facturile la energie
x close