Antena 3 CNN Life Cafeaua din pătrunjel, rețeta magică a doctorului Virgiliu Stroescu

Cafeaua din pătrunjel, rețeta magică a doctorului Virgiliu Stroescu

Cafeaua din pătrunjel, rețeta magică a doctorului Virgiliu Stroescu
Sursa foto: foto: Pixabay.com
04 Dec 2018   •   17:23

Afla cum poti prepara o "cafea" sanatoasa din patrunjel, reteta inventata de Virgiliu Stroescu, doctor roman. Doctorul Stroescu este medic endocrinolog si un bun nutritionist. Ceea ce numeste el "cafea" de patrunjel este o licoare asemenea cafelei, numai ca nu contine cafea, ci patrunjel. Unii o numesc si "cafeaua lui Virgil", dupa numele doctorului.

Pentru a prepara aceasta licoare sanatoasa, tot ce ai nevoie sunt urmatoarele ingrediente:

    1 lingura miere de albine

    2-3 linguri cu varf de patrunjel verde
    1 lamaie
    1 lingura de ulei de masline/

Patrunjelul se spala si se rupe-n bucati, apoi se da prin blender. Dupa ce patrunjelul a fost maruntit bine, se adauga si celelalte ingrediente: mierea de albine, sucul stors din lamaie si uleiul. Totul se lasa la blender timp de doua-trei secunde. Astfel, vei obtine un suc de-un verde aprins. Acest suc are proprietati detoxifiante.

El o numeste „cafea” tocmai pentru ca iti revitalizeaza intregul corp dandu-ti energie pentru intreaga zi. Substantele nutritive din acest suc sunt absorbite foarte repede, iar continutul bogat de vitamina C iti va intari imunitatea.

„Cafeaua” de patrunjel contine peste 50 la suta din cantitatea de vitamina C zilnica recomandata, vitamina A – 14 la suta, acidul folic – 12 la suta si fier – 10 la suta.

sursa: bzi.ro.

×
Parteneri
Elevii încep azi evaluarea națională
x close