Antena 3 CNN Life Care chip din imagine îți provoacă teamă? Testul inedit care îți dezvăluie o latură ascunsă a personalității

Care chip din imagine îți provoacă teamă? Testul inedit care îți dezvăluie o latură ascunsă a personalității

Care chip din imagine îți provoacă teamă? Testul inedit care îți dezvăluie o latură ascunsă a personalității
24 Noi 2016   •   15:49

Léopold Szondi a fost un psihiatru din Ungaria. În 1939 el a publicat un test unic pentru identificarea câtorva tipuri de tulburări psihice și comportamentale.

Pentru a crea o rază vizuală, Szondi a ales 48 de fotografii cu oameni, care sufereau de afecțiuni psihiatrice și le-a grupat pe 6 planșe. Pe fiecare planșă se află portretele, care ajută la identificarea persoanelor afectate de o anumită tulburare psihiatrică.

Dacă alegerea pacientului este confirmată pe patru sau mai multe planșe, atunci crește probabilitatea unui diagnostic corect.

Iată varianta succintă a testului Szondi, care arată portretul emoțional al omului și care are scopul de a identifica calitățile lui ascunse.

Privește imaginea de mai jos și alege persoana, care îți provoacă teamă sau dezgust.

1. Sadicul



Dacă te sperie portretul profesorului, înseamnă că în copilărie ți-ai suprimat tendința de a fi autoritar.

Oamenii din jurul tău consideră că ești o persoană pașnică, inofensivă și săritoare la nevoie. În același timp, șefii tăi nu reușesc să te controleze. Dacă tu nu vrei să faci ceva, atunci creezi intenționat obstacole în calea îndeplinirii sarcinii, pe care ai primit-o. Când ajungi într-o situație dificilă, preferi să fii pasiv, ceea ce până la urmă îi obosește pe adversarii tăi.

2. Epilepticul



Oamenii din această categorie se caracterizează prin impulsivitate și iritabilitate. Poți avea accese necontrolate de furie și agresivitate. Totuși, tu încerci din toate puterile să-ți controlezi emoțiile.

În viața cotidiană ești blând și prietenos, iar oamenii, care te înconjoară, consideră că ești o persoană responsabilă. Te împrietenești repede cu persoanele din jurul tău și ești echilibrat din punct de vedere emoțional.

3. Catatonicul



Această tulburare psihică se caracterizează prin stimularea excesivă a imaginației. De aceea, omul devine extrem de activ. Cel mai probabil, ești obligat să-ți reprimi hiperactivitatea mintală, pentru că altfel poți pierde legătura cu realitatea.

Ești o persoană conservatoare. De aceea, tratezi cu multă precauție și suspiciune inovațiile și schimbările. De asemenea, ești timid, neîncrezător, destul de supărăcios, rigid și reținut. Încerci să nu te abați de la principiile tale de viață și cea mai mare frică, pe care o ai, este să nu-ți pierzi autocontrolul.

Continuarea, AICI.

×
Subiecte în articol: test
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close