Antena 3 CNN Life Care este cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm zilnic. Specialiștii explică în detaliu ce probleme putem avea dacă nu respectăm aceste indicații

Care este cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm zilnic. Specialiștii explică în detaliu ce probleme putem avea dacă nu respectăm aceste indicații

O persoană are nevoie să bea aproximativ doi litri de apă pe zi pentru ca organismul să îi funcționeze normal, mai ales în perioada verii. Corpul nostru este format 70% din apă, iar apa ne ajută să ne menținem sănătoși și să păstrăm o greutate și o temperatură cât mai aproape de normal.

Care este cantitatea de apă pe care trebuie să o consumăm zilnic. Specialiștii explică în detaliu ce probleme putem avea dacă nu respectăm aceste indicații
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    25 Iul 2020   •   14:20

E foarte important să consumăm apă zilnic pentru că astfel evităm oboseala și ne concentrăm mai bine. Pierderea a 5-6% din volumul total de apă al organismului ne poate da o stare de somnolenţă şi de oboseală, ne poate da dureri de cap sau ameţeală.

De asemenea, consumul de apă ne ajută să ne menținem rinichii sănătoși și să nu facem pietre la rinichi.

Un alt motiv esențial este că apa ne ajută să absorbim eficient nutrienții din hrană și ne ajută să slăbim sau ne menținem greutatea dorită. În cele mai multe cure de slăbire, de exemplu, e esențial să bem multă apă pentru a preungi senzația de sațietate, dar și pentru a ajuta digestia.

Atunci când suntem deshidratați avem tendința să mâncăm mai mult decât de obicei fiindcă e posibil ca organismul să confunde senzația de sete cu cea de foame.

Ne ajută creierul să funcționeze la capacitate maximă și să fim mai rezistenți la efort fizic

Consumul de apă ajută și buna funcționare a creierului, dar crește și eficiența efortului fizic. Dacă mușchii sau creierul nu au suficientă apă, nu pot funcționa la capacitate maximă.

Mai mult, ne ajută să facem față schimbărilor de temperatură și ne întărește sistemul imunitar. Suntem mai rezistenți în fața răcelilor, a alergiilor sau a bolilor. E și o armă împotriva anxietății, a depresiei, reduce oboseala și ne menține buna dispoziție.

Nu în ultimul rând, dacă bem suficientă apă avem și o piele mai frumoasă și mai hidratată.

Medicii recomandă să bem câte un pahar de apă la fiecare masă sau gustare, să alegem băuturile care ne plac cel mai mult și, astfel, putem crește cantitatea de lichide pe care o consumăm zilnic și să mâncăm câât mai multe fructe și legume.

×
Subiecte în articol: apa cantitate apa pe zi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close