Antena 3 CNN Life Care este cel mai murdar loc dintr-un aeroport! Sigur nu te așteptai la asta  

Care este cel mai murdar loc dintr-un aeroport! Sigur nu te așteptai la asta  

Care este cel mai murdar loc dintr-un aeroport! Sigur nu te așteptai la asta  
06 Sep 2018   •   15:15

Dacă suferiți în mod constat de răceli după o vacanță, există ceva în aeroport de care ar trebui să va feriți: coșurile de la securitate. 

Potrivit unui nou studiu de la Universitatea din Nottingham și al Institutului Național Finlandez pentru Sănătate și Bunăstare, recipientele de plastic în care ne punem pantofii, ceasurile și alte bunuri au cea mai mare concentrație de viruși, inclusiv viruși care provoacă gripe, din întregul aeroport.

Studiul, publicat în revista BMC Infectious Diseases, a examinat 90 de mostre de pe diferite suprafețe din interiorul Aeroportului Helsinki. Probele au fost luate de pe scări, scările rulante, touchscreen-uri de check-în, jucăriile dintr-o zonă de joacă pentru copii, toalete și coșurile de la securitate. În mod surprinzător, peste jumătate din coșurile de la securitate aveau virusuri însă în toalete nu a fost găsit nici măcar un virus.  

"Principalele noastre descoperiri arată faptul că în mare măsură contaminarea cu viruși respiratori a suprafețelor frecvent atinse este des întâlnită în aeroporturi și că tăvile din plastic de la securitate sunt cele mai contaminate ", au spus cercetătorii din spatele studiu. 

Cel mai des întâlnit virus din probele luate din coșurile de la securitate a fost rhinovirusul, o cauză obișnuită a răceliilor. De asemenea, au fost găsit coronavirusul, adenovirusul și influenza A. Unii dintre acești viruși sunt considerați a fi capabili să supraviețuiască pană la două zile pe suprafețe precum plasticul. 

Sursă: HEALTH 
  

×
Subiecte în articol: aeroport
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close